μπαχαρικά

κρόκος κοζάνης ΒΙΟ- σαφράν


κρόκος κοζάνης ΒΙΟ- σαφράν

6,50 €

Bio

κρόκος κοζάνης ΒΙΟ- σαφράν

6,50 €

6,50 € ανά 1 gr

Ένας πολύχρωμος θησαυρός σύμμαχος για την θωράκιση του ανοσοποιητικού. Κουτάκι 1γρ

Κωδικός 050-628

Περιγραφή προϊόντος

Latin name: Crocus sativus.

Ο κρόκος έχει 3 ιδιότητες: χρωματίζει κίτρινα, δίνει άρωμα και γεύση.
 
Οι ουσίες που είναι υπεύθυνες για αυτό είναι οι : κροκίνη (χρώμα), πικροκροκίνη (γεύση) και σαφρανάλη (άρωμα). Οι ουσίες αυτές ανήκουν στα καροτενοειδή. Γνωστά άλλα καροτενοειδή είναι το β-καροτένιο στα καρότα, το λυκοπένιο στην ντομάτα.
 
Τα καροτενοειδή είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών.
 
Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του κρόκου σε σχέση με άλλα αντιοξειδωτικά είναι:
- Είναι πλήρως υδατοδιαλυτά. Για αυτό και βάζουμε τον κρόκο σε νερό για να βγάλει τις ουσίες του. Στο αλκοόλ διαλύεται ακόμη καλύτερα.
- Παραμένουν στο αίμα 26 ώρες
- Μετά την πέψη παραμένει πάνω από το 50% της ουσίας στο σώμα και δεν αποβάλλεται όπως τα περισσότερα
- Μετά την πέψη, απορροφάται στο αίμα μέσω της κοίλης φλέβας αντί από το λεμφικό και έτσι κυκλοφορεί σε όλο το σώμα, ακόμη και στον εγκέφαλο και μάλιστα χωρίς παρενέργειες.
- Έτσι το κύτταρό μας που αποτελείται από νερό κατά 70% περιέχει κρόκο και λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και ισχυρά η αντιοξείδωση εκ των έσω.
Υπάρχουν πολλές μελέτες σε όλο τον κόσμο που αποδεικνύουν τις ιδιότητες του κρόκου στην πρόληψη αλλά και θεραπεία των ασθενειών.
Τα ενεργά συστατικά του κρόκου έχουν πολλές θεραπευτικές εφαρμογές ως αντισηπτικό, αντικαταθλιπτικό, αντι-οξειδωτικό,αντι-σπασμωδικό.

Επίσης θεωρείται μια καλή πηγή μετάλλων όπως ο χαλκός, το κάλιο, το ασβέστιο, ο σίδηρος, σελήνιο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο. Το κάλιο είναι ένα σημαντικό συστατικό των κυττάρων και των σωματικών υγρών που βοηθάει στον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης.
Επιπλέον, είναι επίσης πλούσια σε πολλές ζωτικές βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Α, φολικό οξύ, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, βιταμίνη C-που είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη υγεία.

Τέλος χρησιμοποιείται σαν αντικαταθλιπτικό & αντιθρομβωτικό, για ενίσχυση της μνήμης, σαν χωνευτικό και αντιφλεγμονώδες.

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

κρόκος κοζάνης ΒΙΟ- σαφράν

κρόκος κοζάνης ΒΙΟ- σαφράν

Ένας πολύχρωμος θησαυρός σύμμαχος για την θωράκιση του ανοσοποιητικού. Κουτάκι 1γρ

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης: