HAPPY EARTH DAY!

HAPPY EARTH DAY!

Η 22α Απριλίου έχει γίνει μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη γιορτή για τον εορτασμό του φυσικού περιβάλλοντος, την αύξηση της οικολογικής συνείδησης και τη δημιουργία θετικών αλλαγών για το περιβαλλοντικό κίνημα. 

Ο μήνας Απρίλιος γενικότερα είναι μια φανταστική περίοδος για τον εορτασμό της Ημέρας της Γης, καθώς σηματοδοτεί την αρχή των καλλιεργητικών περιόδων και εμπνέει τον ενθουσιασμό μας με την πρόθεση να δεσμευτούμε εκ νέου να συνδεθούμε με τη Γη.  Επίσης η 17η Απριλίου είναι η ημέρα των βοτανολόγων. 

 Πώς συμπεριφερόμαστε κάθε μέρα σαν την ημέρα της γης.

Έχετε αποφασίσει τι θα κάνετε για την Ημέρα της Γης; Γιατί δεν το βλέπετε σαν μία αφορμή για βόλτα στην εξοχή, ή για μια ευχάριστη απασχόληση με τα παιδιά και τους φίλους?

Σίγουρα αρχικά  σκεφτόμαστε τη βιωσιμότητα περισσότερες από μία ημέρα το χρόνο. Με άλλα λόγια, γιορτάζουμε τη Μητέρα Γη κάθε μέρα! Αυτός ο θαυματουργός πλανήτης φιλοξενεί μεγάλη βιολογική ποικιλότητα και πολύπλοκα οικοσυστήματα που μας παρέχουν μαζί με τους φίλους των φυτών και των ζώων μας.

 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

- Συνεργαζόμαστε με αγρότες για την καλλιέργεια βιολογικών και βοτανικών προϊόντων δίκαιου εμπορίου, που καλλιεργούνται και συλλέγονται βιώσιμα σε άγρια ​​φύση με στοργική φροντίδα και προσοχή στην υγεία του εδάφους. 

- Προσφέρουμε χύμα βότανα και μπαχαρικά, τσάγια και άλλα καλούδια, ώστε να μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας μείγματα χωρίς υπερβολική σπατάλη. 

- Εξασκούμαστε στη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση υλικών. Κρατάμε για παράδειγμα τις συσκευασίες και τις χρησιμοποιούμε και αλλιώς… 

- Αποσυνδέουμε τα ηλεκτρονικά, σβήνουμε τα φώτα και ότι μπορεί να επιβαρύνει. 

- Ποδηλασία, περπάτημα, ομαδική χρήση αυτοκινήτου και λεωφορείου από και προς την εργασία για μείωση περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

- Σχεδιάζουμε με φίλους ή κοινότητες ακόμη και με επικεφαλής τους υπαλλήλους του δήμου καθαρισμούς ρεμάτων, παρόχθιων οικοσυστημάτων, περιοχών που γνωρίζουμε καλύτερα. Ακόμη και τις γειτονιές μας. 

Ως βοτανολόγοι (ή για όσους βρίσκονται σε ένα μονοπάτι κοντά στα βότανα), δεν έχουμε έλλειψη σεβασμού για τον φυσικό κόσμο. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας είναι να μοιραζόμαστε ελεύθερα τη γνώση και τον ενθουσιασμό μας με άλλους σε μια προσπάθεια να διευρύνουμε την εκτίμηση και την προστασία των υπέροχων άγριων φυτών της χώρας μας. Άλλες προσεγγίσεις για την επανασύνδεση και τη διαχείριση περιλαμβάνουν τη μείωση της σπατάλης στην καθημερινή μας ζωή, τη μελέτη των αγαπημένων μας φυτών καθώς αναδύονται για πρώτη φορά την άνοιξη και την εύρεση νέων τρόπων σύνδεσης με τους πράσινους φίλους για τους οποίους είμαστε τόσο ευγνώμονες.Κατανοώντας τις ιδιότητες και τον σκοπό ακόμη και των πιο κοινών φυτών (συχνά ταξινομούνται ως ζιζάνια), αρχίζουμε να βλέπουμε την αξία και τις δυνατότητες όλων των φυτών σε όλο το οικοσύστημα καθώς και τον ρόλο μας στη διαχείρισή τους.

Τέλος, μπορεί να φαίνεται ότι υπάρχει παντού, αλλά το καθαρό, πόσιμο νερό είναι περιορισμένος πόρος. Στην πραγματικότητα, λιγότερο από το ένα τοις εκατό του νερού στη Γη μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον άνθρωπο.. Για να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερο νερό, κάντε ένα πιο σύντομο ντους ή χρησιμοποιείστε λιγότερο νερό στην καθημερινότητα!

Ο πλανήτης μας είναι ένα καταπληκτικό μέρος!

Γνωρίζατε ότι (Μια υπέροχη έρευνα του national geographic.)

• Κατά τη διάρκεια ζωής της, μια επαναχρησιμοποιήσιμη σακούλα μπορεί να αποτρέψει τη χρήση 600 πλαστικών?

• Η ανακύκλωση ενός κουτιού αναψυκτικού θα εξοικονομήσει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει μια τηλεόραση για τρεις ώρες.

• Ο τερματισμός λειτουργίας ενός υπολογιστή όταν δεν χρησιμοποιείται μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά 85%

• Για κάθε μίλι που περπατάτε αντί να οδηγείτε, σχεδόν ένα κιλό ρύπανσης κρατιέται μακριά από τον αέρα?

Για να προσφέρουμε και εμείς κάτι... στις 21 Απριλίου από τις 15.00 το μεσημέρι έως έως 22 την ίδια ώρα προσφέρουμε στα μέλη μας έκπτωση 15% σε όλη μας την σελίδα. Στην περίπτωση που δεν έχετε κάνει εγγραφή στο newsletter μας για να οριστείτε σαν μέλη προλαβαίνετε κάνοντας εγγραφή και θα λάβετε μια ημέρα πριν το κουπόνι σας.  

Ευχαριστούμε!

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα
Το προϊόν προστέθηκε

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας.