Αιθέριο έλαιο τσίλι, βιολογικό και βρώσιμο!

Ίσως πιστεύετε ότι το τσίλι χρησιμοποιείται μόνο ως μπαχαρικό ή καρύκευμα για να ενισχύσει τη γεύση των πιάτων μας και των λιχουδιών σε όλο τον κόσμο, αλλά στην πραγματικότητα, παρασκευάζεται και αιθέριο έλαιο από την απόσταξη με ατμό των καυτών σπόρων του, παράγοντας ένα λάδι με σκούρο κόκκινο χρώμα και πικάντικο άρωμα. Είναι πιθανώς ένα από τα πιο σπάνια και υποτιμημένα αιθέρια έλαια, αλλά μην ανησυχείτε! Αυτό το φαινομενικά ασαφές αιθέριο έλαιο είναι στην πραγματικότητα ένας μεγάλος σύμμαχος της ενίσχυσης του κυκλοφορικού συστήματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας! Βοηθάει επίσης την καρδιά, στον σίδηρο και είναι πλούσιο σε βιταμίνης C, A, E, D και k.

 

Λαμβάνοντας υπόψην την δύναμή του μιας και μιλάμε για αιθέριο έλαιο και όχι λάδι, θέλει ιδιαίτερη προσοχή κατά την χρήση του και πάντα κάτω από ένα πλαίσιο παρακολούθησης όταν υπάρχουν προβλήματα υγείας.

Ας ξεκινήσουμε με τα πιο απλά,

Το γνωρίζατε ότι προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών (εξωτερική χρήση);

 Σαν μια εξαιρετική φυσική θεραπεία για την ενίσχυση της κυκλοφορίας, προωθεί τη ροή του αίματος στις ζωτικές περιοχές του σώματός και αυτή η ιδιότητα το καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμο για την επούλωση των πληγών και για την ανάπτυξη των μαλλιών! Μειώνει την τριχόπτωση και σφίγγει τα θυλάκια των μαλλιών. Λόγω της παρουσίας μιας χημικής ένωσης που ονομάζεται καψαϊκίνη, το αιθέριο έλαιο τσίλι μπορεί να προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών καθώς αυτή η ένωση εκπέμπει επίσης αντιοξειδωτικές δυνάμεις. Στην πραγματικότητα, μια ερευνητική μελέτη του 2007 που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές από την Ιαπωνία διαπίστωσε ότι η χορήγηση καψαϊκίνης μπορεί δυνητικά να προωθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών σε ποντίκια και ανθρώπους με αλωπεκία.

 Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Ανακατέψτε 2-3 σταγόνες αιθέριου ελαίου σπόρου τσίλι με ίσες ποσότητες κάποιου λαδιού βάσης (όπως λάδι καρύδας ή jojoba) για να εξασφαλίσετε τη σωστή αραίωση του λαδιού πριν από την τοπική εφαρμογή στο τριχωτό της κεφαλής. Κάντε απαλό μασάζ του μείγματος στο τριχωτό της κεφαλής σας για περίπου 3-5 λεπτά και επαναλάβετε περίπου 2-3 ​​φορές την εβδομάδα.

 

Προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο.

Εκτός από το ότι προσφέρει οφέλη στο δέρμα και τα μαλλιά, το έλαιο τσίλι είναι επίσης ένας αποτελεσματικός παράγοντας ανακούφισης του πόνου. Αυτό συμβαίνει πάλι λόγω της καψαϊκίνης, η οποία είναι ένα ισχυρό και αποτελεσματικό αναλγητικό, ιδανικό για όσους πάσχουν από μυϊκούς πόνους και δύσκαμπτες αρθρώσεις που σχετίζονται με ρευματισμούς και αρθρίτιδα. Δεδομένου ότι διεγείρει επίσης τη ροή του αίματος, βοηθά επίσης στην ανακούφιση του πόνου επειδή προκαλεί αυξημένη κυκλοφορία του αίματος σε αυτές τις περιοχές.

Το αιθέριο έλαιο τσίλι δεν είναι μόνο για όσους πάσχουν από ρευματισμούς ή αρθρίτιδα, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για όσους πάσχουν από φλεγμονώδεις μύες και τένοντες που προκαλούνται από έντονη άσκηση. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της θυλακίτιδας.

 Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Μπορείτε να αραιώσετε αιθέριο έλαιο τσίλι με λάδι βάσης και να κάνετε μασάζ απευθείας στις πληγείσες περιοχές για ανακούφιση από τον πόνο και το μούδιασμα. Φτιάξτε λαδάκι μείγμα για μασάζ με 2-3 σταγόνες σε 1 κουταλιά της σούπας λαδιού (της επιλογής σας) κατά των μυϊκών πόνων. Συνδυάστε το με τους καλύτερους του φίλους του όπως το μαύρο πιπέρι, η κανέλα, κάμφορα, ο ευκάλυπτος και η μέντα.

Βοηθά στην επούλωση πληγών και στα τσιμπήματα εντόμων.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επιτάχυνση της αποκατάστασης τραυμάτων και τσιμπήματα εντόμων, καθώς προωθεί την κυκλοφορία του αίματος στις πληγείσες περιοχές. Ως εκ τούτου, το αιθέριο έλαιο τσίλι μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στα κιτ πρώτων βοηθειών σας! Μην το χρησιμοποείτε ποτέ απευθείας αλλά πάντα αραιωμένο και με κάθε επιφύλαξη

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Αραιώστε το λάδι τσίλι με κάποιο λάδι βάση σε αναλογία 1: 1 και εφαρμόστε απαλά στις πληγείσες περιοχές. Ωστόσο, προσέξτε να αποφύγετε τις ανοιχτές πληγές.

Προσθέστε το στο μπάνιο σας : Ανακατέψτε 5-8 σταγόνες σε ένα κουταλάκι του γλυκού από λάδι βάσης  και έπειτα προσθέστε στο μπάνιο για ενίσχυση της κυκλοφορίας και μυϊκή χαλάρωση. Εμπλουτίστε με άλατα Epsom για μεγαλύτερη ανακούφιση.

 Προσθέστε τον στον αρωματοποιητή σας! Ξεκινήστε με 2-3 σταγόνες διαλυμένες σε νερό έως ότου βρείτε τα επίπεδα αρώματος που εσείς αντέχετε!

 Γνωρίζατε ότι μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον έντονη γεύση και σημαντική ζωτικότητα στο μαγείρεμα σας, ενσωματώνοντας αιθέρια έλαια γενικότερα (πάντα βιολογικά και βρώσιμα);

     

  Η δοσολογία σχετικά με το αιθέριο έλαιο τσίλι διαφέρει, σίγουρα ξεκινάμε με το ελάχιστο δυνατό (1 σταγόνα) και αφού το έχουμε αραιώσει στην μαγειρική ανάλογα με τα συστατικά της συνταγής μας. Ποτέ ποτέ δεν μπαίνει χωρίς αραίωση!

Ιδέες για εφαρμογή του: Μέσα σε dressing, σε σάλτσες, σε καυτερά κοκκινιστά κρέατα ή κοτόπουλο, σε μαρινάδα για πατάτες, σε σούπες, ακόμη και στα γλυκά ιδίως σε ότι έχει να κάνει με σοκολάτα!

 Προφυλάξεις:

- Μην καταναλώνετε καθαρό αιθέριο έλαιο τσίλι απευθείας!

- Φροντίστε να το αραιώσετε με κάποιο λάδι ( για εξωτερική χρήση) σε αναλογία 1: 1 καθώς είναι ένα πολύ συμπυκνωμένο λάδι και τρομερά καυτερό. Το αιθέριο έλαιο τσίλι μπορεί να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ερεθισμό του τριχωτού / δέρματος σε ορισμένα άτομα.

- Εάν και μετά την αραίωση αισθάνεστε πολύ έντονο κάψιμο και δυσφορία πλύνετε την περιοχή. δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε περιοχές όπου υπάρχει ευαίσθητο δέρμα.

- Και φυσικά αν έχετε κάποια ιατρική πάθηση ιδιαίτερα κατά την εγκυμοσύνη, προβλήματα αρτηριακής πίεσης, συμβουλευτείτε πάντα πρώτα τον γιατρό σας. 

 

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα
Το προϊόν προστέθηκε

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας.