Καλώς ήρθες Άνοιξη! Αποτοξίνωση και καθαρισμός. Πως να χρησιμοποιήσουμε τα βότανα.

Η άνοιξη είναι η εποχή της  αναγέννησης και της ανάπτυξης, και για πολλούς, και φέρνει μαζί της και την ιδέα του «καθαρισμού» για να ξεφορτωθεί το σώμα μας το βάρος ενός μεγάλου και κρύου χειμώνα.

Το σώμα μας έχει την καταπληκτική ικανότητα να καθαρίζει και να αποτοξινώνεται από μόνο του και πόσο μάλλον αν το βοηθήσουμε επιπλέον και εμείς με κοινά βότανα τη φυσική αυτή διαδικασία. Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική η άνοιξη αντιστοιχεί στο πράσινο χρώμα και στο ήπαρ. Για αυτό και επιλέγουμε πράσινα λαχανικά και βότανα που αποτοξινώνουν το ήπαρ το οποίο επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το άγχος και τις συναισθηματικές διαταραχές, το οποίο έχει την κύρια λειτουργία του φιλτραρίσματος των τοξινών από το αίμα μας προτού εισέλθουν στο υπόλοιπο σώμα. (Eden, 2008). Οι τοξίνες από μόνες τους είναι οι ουσίες που συσσωρεύονται στο σώμα μας όταν εκτιθέμεθα σε επιβλαβή τεχνητά συστατικά τροφίμων, χημικές ουσίες, ρύπους, φυτοφάρμακα κ.α που προκαλούν αυξημένη ποσότητα ελεύθερων ριζών.

Άνοιξη για τα βότανα και την αποτοξίνωση σημαίνει πράσινο. Όπως η φύση ξεκινάει να αναπτύσσει τις ομορφιές της.

Ένα υγιές σημείο εκκίνησης με βότανα

 Αν και μπορεί να ακούγεται κλισέ, το να τρώμε καλά, να ασκούμαστε τακτικά, να ξεκουραζόμαστε και να παραμένουμε ενυδατωμένοι είναι απαραίτητα για τη διατήρηση των φυσικών λειτουργιών του σώματός μας. Κανένας καθαρισμός δεν θα είναι σε θέση να αποκαταστήσει τις ζημιές κακών συνηθειών ετών, οπότε το να διατηρούμε τον εαυτό μας υγιή (με όσο το δυνατόν περισσότερα φυσικά μέσα) είναι το καλύτερο σημείο εκκίνησης για οποιοδήποτε φυσικό πρόγραμμα. 

Αναφορικά κάποια από τα βότανα που αγαπάμε για τον καθαρισμό του οργανισμού είναι το ταραξάκο, το κόκκινο τριφύλλι, η καλέντουλα, η τσουκνίδα, το γαϊδουράγκαθο, ο κουρκουμάς, το άρκτιο, το πεντάνευρο, και το λάπαθο.

Ως γνωστό τα πικρά βότανα μπορούν να υποστηρίξουν τη φυσική λειτουργία αποτοξίνωσης του ήπατος, ενθαρρύνοντας το όργανο να καθαρίσει το αίμα πιο αποτελεσματικά και να εκκρίνει περισσότερη χολή για την πέψη. 

Αναφορικά το λάπαθο τρέφει και ενισχύει το φυσικό σύστημα διήθησης, το ταραξάκο διεγείρει απαλά το συκώτι και τη χοληδόχο κύστη, η καλέντουλα, εστιάζει στην φλεγμονή του δέρματος, και είναι επίσης πολύτιμη για τις ιδιότητές της στην αποτοξίνωση και την βοήθεια που παρέχει στο ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη για τον καθαρισμό (Chevalier, 2016).

Βοτανική υποστήριξη για το δέρμα και το λεμφικό σύστημα.

 Η απολέπιση και η ενυδάτωση είναι επίσης εξαιρετικές για τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση του δέρματος μιας και το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανό μας.  Εντάξτε στην καθημερινότητά σας βοτανικά λουτρά με άλατα Epsom, απολέπιση με φυσικά προϊόντα, και τη φροντίδα του δέρματος με φυσικά προϊόντα που περιέχουν βότανα που διεγείρουν το λεμφικό σύστημα. 

Αρκούν μικρά και απλά πράγματα όπως ένα ρόφημα πχ το  αποτοξίνωσης με ταραξάκο, τσουκνίδα, αψιθιά (πικρή), δίκταμο και σπειραία ή σκέτη τσουκνίδα και λίγο βραστό νερό… ή το βάμμα αποτοξίνωσης αντίστοιχα.

Ψάξτε οι ίδιοι τα βότανα που σας ταιριάζουν και ενημερωθείτε γύρω από αυτά.

Καλή άνοιξη!

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα
Το προϊόν προστέθηκε

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας.