Τσάι Oolong. Για όσους δεν το ξέρετε ήρθε η στιγμή να το μάθετε.

Τσάι Oolong

Για όσους δεν το ξέρετε ήρθε η στιγμή να το μάθετε.

Ένας θησαυρός που δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινή μας διατροφή.

Ένα παραδοσιακό τσάι και ένα από τα πρωτότυπα και ιδιαίτερα, που μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές ή διαδεδομένο όσο το μαύρο τσάι ή το πράσινο, αλλά θα γίνει σίγουρα από τα αγαπημένα σας.

Το τσάι Oolong προέρεχεται από το φυτό Camellia Sinensis (το ίδιο φυτό που μας δίνει και τα μαύρα και πράσινα είδη τσαγιού). Η διαφορά είναι στην επεξεργασία των φύλλων του. Ενώ το μαύρο τσάι είναι πλήρως οξειδωμένο και το πράσινο τσάι εμποδίζεται να οξειδωθεί, το Oolong βρίσκεται κάπου ενδιάμεσα. Είναι εν μέρει ζυμωμένο και αυτό μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 8-80%, γεγονός που καθιστά το Oolong ένα από τα πιο συναρπαστικά τσάγια για τους δασκάλους του τσαγιού, καθώς μπορούν να βρουν το δικό τους προφίλ γεύσης. 

Καλλιεργείται στα ψηλά βουνά της Κίνας όπου οι δροσεροί άνεμοι και το βραχώδες έδαφος του δίνουν αυτή την πλούσια γεύση, σαν το κρασί του κόσμου του τσαγιού.

Με μια πινελιά γεύσης λουλουδιών είτε τη δασώδη ατμόσφαιρα, μπορεί να είναι τα πάντα, από τολμηρό και φωτεινό έως λεπτό και ελαφρύ. Αλλά πέρα από την τέχνη της γεύσης και τη διαδικασία μαρασμού, ψύξης, στριψίματος του φύλλο και τυλίγματος (χειροποίητο), το τσάι Oolong έρχεται επίσης με μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, γεμάτο με αντιοξειδωτικά που μπορεί να προσφέρει τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων μέχρι την καταπολέμηση του καρκίνου, να σας χαρίσει λαμπερό δέρμα, να δυναμώσει τα δόντια σας και να ενισχύσει επίσης τα επίπεδα ενέργειας. 

Τι μας προσφέρει:

Γεμάτο αντιοξειδωτικά.  Επειδή το τσάι Oolong έχει μισή οξείδωση, αυτό σημαίνει ότι έχει τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο μαύρο τσάι, όπως οι θεαρουμπιγίνες και οι θεαφλαβίνες, αλλά και οι κατεχίνες που βρίσκονται στο πράσινο τσάι. Μελέτη στην Κίνα διαπίστωσε ότι όταν μελετούσαμε τριάντα διαφορετικά τσάγια, το oolong είχε υψηλότερο αντιοξειδωτικό αριθμό από άλλα τσάγια συμπεριλαμβανομένου του πράσινου τσαγιού σε ορισμένες περιπτώσεις. 

Βοηθά στην απώλεια βάρους.  Για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία και αναζητούν υγιεινούς και φυσικούς τρόπους μείωσης του σωματικού βάρους, το τσάι oolong θα μπορούσε να είναι απλώς η λύση. Μελέτες έδειξε ότι το εκχύλισμά του οδήγησε σε λιγότερο κοιλιακό βάρος ακόμη και σε άτομα που τρέφονταν με δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Πιστεύεται ότι το oolong μπορεί να βοηθήσει στην οξείδωση του λίπους καθώς ενθαρρύνει τα ενεργά ένζυμα. Ενθαρρύνει επίσης τον ταχύτερο μεταβολισμό που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού βάρους. Σε συνδυασμό με την καφεΐνη που βοηθά επίσης στην αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας και το τσάι oolong είναι η τέλεια συνταγή.

Χαμηλότερος κίνδυνος διαβήτη τύπου 2.  Μπορεί να μην έχει αντίκτυπο στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά μπορεί να παίξει θετικό ρόλο όταν πρόκειται για τη μείωση του κινδύνου διαβήτη τύπου 2. Μια ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση τσαγιού oolong κάθε μέρα για τριάντα ημέρες μείωσε τα επίπεδα γλυκόζης στους συμμετέχοντες κατά ένα επιβλητικό ποσοστό του 30%. 

Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Δώστε στο ανοσοποιητικό σας σύστημα μια μεγάλη ώθηση. Τα φλαβονοειδή που βρίσκονται στο τσάι είναι φοβερά για το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν στην πρόληψη της κυτταρικής βλάβης μαζί με την αύξηση των αντιβακτηριακών πρωτεϊνών στο σώμα που καταπολεμούν οτιδήποτε δεν πρέπει να υπάρχει. Όταν πρόκειται για την εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης, το τσάι oolong μπορεί σίγουρα να σας δώσει μια ευκαιρία να πολεμήσετε, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποκήρυξη των ελεύθερων ριζών που μπορούν να προκαλέσουν τα πάντα, από καρκίνο μέχρι εγκεφαλικά και αρθρίτιδα. 

Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Μιλώντας για εγκεφαλικά, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς το τσάι oolong μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου σας. Το πράσινο τσάι και το oolong έχουν μελετηθεί και τα δύο όσον αφορά τη διερεύνηση της θετικής τους επίδρασης στην πρόληψη του εγκεφαλικού. Μελέτες έδειξαν ότι όσοι έπιναν ένα φλιτζάνι την ημέρα διέτρεχαν λιγότερο κίνδυνο εγκεφαλικού σε σχέση με εκείνους που δεν έπιναν. Όσοι έπιναν τρία φλιτζάνια την ημέρα διαπίστωσαν επίσης ότι οι πιθανότητές τους να πάθουν εγκεφαλικό μειώθηκαν κατά 21%.

Μειωμένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων. Βοηθά στην ενίσχυση της υγείας της καρδιάς και στη μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων. Χάρη στην αφθονία κατεχινών και πολυφαινολών, το τσάι oolong μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης και την αρτηριακή πίεση, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της κορυφαίας φόρμας. 

Βοηθά το έκζεμα. Πείτε αντίο στο σκασμένο δέρμα που ξεφλουδίζει απλά πίνοντας ένα τσάι oolong. Ενώ το τσάι oolong αρχίζει να εσωτερικά, φέρνει επίσης την ευεξία του και στο εξωτερικό - ειδικά στο δέρμα. Όχι μόνο θα μειώσει την ευαισθησία και τις αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα, αλλά τα επίπεδα αντιοξειδωτικών μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση των σωματικών σημαδιών γήρανσης και να σας χαρίσουν μια νεανική και φρέσκια επιδερμίδα. 

Βελτιώνει τον ύπνο. Το μείγμα L-θεανίνης που περιέχει και το GABA έχει βρεθεί ότι συμβάλλουν σε βαθύτερο, πιο ονειροπόλο και μακροχρόνιο ύπνο. Αν και το τσάι oolong δεν είναι χωρίς καφεΐνη, αυτό το όμορφο ρόφημα μπορεί φυσικά να βελτιώσει τον ύπνο. Η L-θεανίνη είναι ένα αμινοξύ που σχετίζεται με την ξεκούραση και τη χαλάρωση καθώς διεγείρει τα κύματα άλφα στον εγκέφαλό σας που βοηθά το σώμα σε μια πιο ξεκούραστη κατάσταση και επίσης μειώνει τα επίπεδα στρες. Αν και ίσως δεν είναι μια εξαιρετική επιλογή ως ποτό πριν τον ύπνο, η απλή κατανάλωσή του το απόγευμα θα συμβάλει στον καλύτερο ύπνο συνολικά. 

Δυναμώνει την πυκνότητα των δοντιών και των οστών. Ένα άλλο πρόσθετο πλεονέκτημα της κατανάλωσης τσαγιού oolong είναι το δυνατό μαργαριταρένιο χαμόγελο που λαμβάνετε χάρη σε όλο αυτό το ασβέστιο και το φθόριο. Η φυσική προσθήκη φθορίου στο φύλλο του oolong βοηθά στην καταπολέμηση της τερηδόνας, ενισχύει το σμάλτο και προλαμβάνει επίσης την τερηδόνα. Και δεν είναι μόνο τα δόντια σας που ωφελούν αλλά και τα οστά σας.

Ενισχύει την ενέργεια.  Ενώ το oolong μπορεί να έχει τη μισή από την καφεΐνη του λευκού τσαγιού, εξακολουθεί να είναι αρκετή για να δώσει στο σώμα και στο μυαλό σας την ώθηση που χρειάζεται. Η φυσική προσθήκη του αμινοξέος L-θεανίνη φέρνει επίσης πνευματική διαύγεια και εγρήγορση στον εγκέφαλο, αλλά με έναν εντελώς χαλαρωτικό τρόπο. Οι πολυφαινόλες σας βγάζουν επίσης από την ύφεση βοηθώντας το σώμα σας να μεταβολιστεί πιο γρήγορα (πράγμα που δίνει περισσότερη ενέργεια) και καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες και τις τοξίνες, η γενική υγεία σας είναι βέβαιο ότι θα ανέβει, γεγονός που οδηγεί σε ζωηρά, φωτεινά και απεριόριστα συναισθήματα .

Βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου. Τα αντιοξειδωτικά και η ενεργή καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών μπορεί να είναι απίστευτα σημαντικές ιδιότητες για την καταπολέμηση του καρκίνου. Πστεύεται ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου ορισμένων τύπων καρκίνου. 

Δημιουργεί ένα θετικό εντερικό περιβάλλον. Έχουν γίνει τόσες πολλές έρευνες για το πώς ένα υγιές έντερο μπορεί να θεραπεύσει το σώμα. Η δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος στο έντερο είναι απαραίτητη εάν θέλετε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να μειώσετε τις αλλεργίες, να ενισχύσετε την υγεία του ήπατός σας και να περιορίσετε τους κινδύνους του IBS και άλλων πεπτικών προβλημάτων. Με λίγα λόγια θα έχετε μια ευτυχισμένη μικροχλωρίδα.

Βελτιώνει την απόδοση του εγκεφάλου. Ενώ η υπερβολική ποσότητα καφεΐνης μπορεί να σας οδηγήσει σε υπερβολική ένταση, το oolong περιέχει ακριβώς τη σωστή ποσότητα για να τροφοδοτήσετε τον εγκέφαλό σας με μια δόση εγρήγορσης. Χάρη στις πολυφαινόλες, πετυχαίνουμε και  μείωση των επιπέδων του στρες, αλλά βοηθούν δυνητικά στην πρόληψη του Αλτσχάιμερ. Επιπέον ανεβάζει την διάθεση!

Όχι μόνο είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά τσάγια που πρέπει να εξερευνήσετε όσον αφορά τις διαφορετικές γεύσεις και τις «χειροτεχνίες» του μιας και είναι τυλιγμένο στο χέρι, αλλά τα οφέλη για την υγεία το κάνουν να αξίζει να πίνετε σε καθημερινή βάση. 

Για τους λάτρεις του τσαγιού που λαχταρούν αυτή την ισορροπία μαγείας και φαρμάκου, η κατανάλωση τσαγιού oolong είναι η ιδανική λύση.

Πως να το χειριστείτε!

Φυσικά πολύ σημαντικός είναι ο τρόπος παρασκευής του για να πετύχετε τα μέγιστα σε γεύση.

Το να φτιάξετε ένα υπέροχο φλιτζάνι τσάι oolong σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα φύλλων τσαγιού για την παρασκευή του. Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε 1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα (2γρ) για κάθε 170ml νερό.

Προετοιμάστε νερό. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε υψηλής ποιότητας νερό για να πετύχετε τις κατάλληλες γεύσεις και αρώματα. Αποφύγετε το απεσταγμένο νερό γιατί μπορεί να έχει επίπεδη γεύση και δεν αναπτύσσει καλά τις γεύσεις του τσαγιού. Το νερό της βρύσης θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται καθώς οι χημικές ουσίες επεξεργασίας νερού όπως το χλώριο μπορεί να επηρεάσουν τη γεύση. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο νερό ή νερό πηγής για καλύτερα αποτελέσματα όποτε φυσικά μπορείτε. 

Η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι 80-90, και αν δεν έχετε θερμόμετρο βγάλτε το λίγο πριν βράσει ή αφού βράσει και αφήστε το να κρυώσει. 

Βάλτε την μισή ποσότητα νερού από αυτή που απαιτείται, ρίξτε μέσα τα φύλλα, ανακινήστε καλά για να απελευθερωθούν τα αρώματα και έπειτα συμπληρώστε με το υπόλοιπο νερό. 

Αφήστε τα φύλλα μέσα από 1 έως 5 λεπτά, και μπορείτε να δοκιμάζετε ανα ένα λεπτό να δείτε ποια γεύση ταιριάζει σε εσάς. 

Το oolong είναι από τα λίγα τσάι που μπορεί να εκχυλιστεί παραπάνω από 1 φορές και σε κάθε απόσταξη να βγάζει και διαφορετικές γεύσεις και αρώματα. 

Πίνεται υπέροχα και σε παγωμένο, αλλά αφού εχει παρασκευαστεί σαν ζεστό και μετά το αφήνετε να κρυώσει. 

Θυμηθείτε πως περιέχει καφείνη και άτομα τα οποία είναι πολύ ευαίσθητα σε αυτήν θα πρέπει να ξεκινήσουν δοκιμαστικά.

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα
Το προϊόν προστέθηκε

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας.