Δοκιμάστε αυτές τις τέσσερις φρέσκες και παγωμένες συνταγές Ice Tea για να μείνετε ενυδατωμένοι και αυτό το καλοκαίρι. Με φρέσκα υλικά, χωρίς συντηρητικά.
Το παγωμένο τσάι ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα ροφήματα ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Για όσους ακολουθείτε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και προσπαθείτε να αποφύγετε έτοιμες λύσεις του εμπορίου με εμφιαλωμένα παγωμένα τσάι (συνήθως φούλ στην ζάχαρη) επιλέγοντας αντ’αυτού να προσθέσετε μέλι, φρέσκα φρούτα η βότανα.

Έτσι, σήμερα, θέλαμε να μοιραστούμε τέσσερις γεύσεις κρύου τσάι από την φετινή μας σειρά αλλά και από τα πιο κλασικά μας.

Το παγωμένο τσάι μας κάνει καλό;
Ένα μεγάλο ερώτημα που πιστεύω ότι έχουν πολλοί άνθρωποι είναι αν το παγωμένο τσάι βοηθάει το ίδιο με το ζεστό και αν προτίνεται. Όπως συνήθως, η απάντησή μας στις περισσότερες ερωτήσεις όπως αυτή είναι, "Εξαρτάται." Από τι εξαρτάται;
- Προσθέτετε έναν τόνο ζάχαρης στο παγωμένο τσάι σας;
- Έχετε πιεί ήδη 6 παγωμένα τσάγια (με τανίνες) και θέλετε άλλο ένα την ίδια μέρα;
- Χρησιμοποιήσατε καθαρά, απλά και φρέσκα υλικά;
- Σας βοηθά να φτάσετε την ελάχιστη ημερήσια πρόσληψη νερού;

Συνολικά, εάν περιορίζετε την ποσότητα καφεΐνης σε μια ημέρα, δεν προσθέτετε έναν τόνο ζάχαρης ή πολύ επεξεργασμένα συστατικά και απολαμβάνετε απλώς μια δροσιστική συνταγή παγωμένου τσαγιού για να αλλάξετε τον ρυθμό κατανάλωσης απλού νερού ώστε να σας κρατήσει ενυδατωμένο, το παγωμένο τσάι είναι μια απόλυτα υγιεινή επιλογή. Ενναλακτικά μπορείτε να το προχωρήσετε προσθέτοντας ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό η κάποιο ποτό. Για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα φτιάξτε με τσάι ξυλάκια παγωτού!!

Οι προτάσεις που επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε σήμερα περιλαμβάνουν γούστα για όλους τους ουρανίσκους.
 
  • Πράσινο τσάι για αποτοξίνωση με ginger και λεμόνι (Ginger- Lemon) ή κεράσι (Tom & Cherry)
  • Κρύο αφέψημα φρούτων χωρίς καφεΐνη για όλες τις ώρες και για παιδιά ή για όσους κάνουν ομοιοπαθητική Ρόδι με ροδάκινο (το κλασικό μας Top Sales Ρόδι- Gojiberry)
     
  • Και τέλος κρύο ρόφημα βοτάνων χωρίς καφεΐνη με τσάι του βουνού & πορτοκάλι Myrro Blend.

Ginger lemon Ice tea


Κλασικός και απίθανος συνδυασμός πράσινου τσάι με τζίντζερ και λεμόνι. Εκτός από την εκπληκτική του γεύση, αποτοξινώνει και βοηθά πολύ σε πεπτικά προβλήματα ή φουσκώματα.
Θα χρειαστείτε: 

  • ½ λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • 4 ροδέλες τζίντζερ
  • 2κ.σουπας τσάι ginger lemon
  • 3 κούπες ζεστό νερό
  • Μέλι (προαιρετικά)

Γεμίζετε ένα δοχείο που αντέχει τις ζεστές θερμοκρασίες με το νερό σας, ρίχνετε μέσα το τσάι και αφήνετε και 3-5 λεπτά. Εάν αφήσετε περισσότερο το πράσινο τσάι θα σας πικρίσει. Βλέπετε, το τσάι, όπως και το κρασί, περιέχει τανίνες, οι οποίες απελευθερώνονται όταν το τσάι μουλιάσει για ώρα, οπότε το πολύ μούλιασμα το πικρίζει.
Άρα, το μυστικό για δυνατό παγωμένο τσάι είναι περισσότερο τσάι και όχι περισσότερο μούλιασμα. Αντίθετα, για ένα ελαφρύ τσάι δεν μειώνω τον αριθμό του τσαγιού, αλλά το χρόνο μουλιάσματος.
Τώρα ρίχνετε και τις φέτες τζίντζερ και λεμονιού για να μπορέσουν να βγάλουν τα αρώματά τους. Αφαιρείτε το τσάι από το νερό. Σε αυτό το σημείο εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε το γλυκαντικό σας.
Το λεμόνι και το τζίντζερ μπορείτε να τα αφήσετε εάν σας αρέσει η καψάδα που βγάζουν αλλιώς αφαιρέστε τα.  Καλό θα ήταν να παραμείνουν για να λειτουργήσουν και ώς φυσικά συντηρητικά για όσο θα έχετε το τσάι στο ψυγείο και δεν θα έχει καταναλωθεί.
Συμπληρώνετε μέσα στο δοχείο πάγο έως ότου φτάσετε το λίτρο (με το ήδη ζεστό νερό). Και είστε έτοιμοι!

Την ίδια διαδικασία επαναλαμβάνετε και για το πράσινο τσάι κεράσι (tom & cherry) , μόνο που σαν συστατικά αντί για λεμόνι και τζίντζερ μπορείτε να προσθέσετε lime ( ¼ κούπας) φρέσκα κεράσια, ή χυμό από κεράσι ή βατόμουρα!

Για το μαύρο τσάι οι χρόνοι είναι σχεδόν ίδιοι όπως και για το πράσινο όσον αφορά το κρύο πάντα. Στις προτάσεις μας το φρέσκο φρούτο που μπορείτε να προσθέσετε είναι το σαγκουίνι ή το πορτοκάλι ή αντίστοιχα τους χυμούς τους και λίγα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού.

Τσάι ρόδι- ροδάκινο

  

Θα δοκιμάσουμε έναν εναλλακτικό τρόπο κρύου τσάι.


Κόψτε 3-4 ροδάκινα σε φέτες και βάλτε τα στην τελική σας κανάτα όπου και θα παραμείνουν για το σερβίρισμα. Προσθέστε το γλυκαντικό σας (ζάχαρη, μέλι, σιρόπι αγαύης, στέβια, ζάχαρη καρύδας), προσθέστε ένα θέλετε βότανα όπως η λουίζα, άνθη λεβάντας και το τσάι ροδάκινο 2-3 κουταλιές της σούπας και γεμίστε την κανάτα σας με κρύο νερό. Βάλτε την στο ψυγείο και αφήστε την για 4-5 ώρες ή ακόμη καλύτερα για όλο το βράδυ.
Το τσάι σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Προσθέστε πάγο στα ποτήρια και δοκιμάστε το!

Για τα ξυλάκια παγωτού:

Γεμίστε έναν βραστήρα με ένα μισό λίτρο νερό και αφήστε το μέχρι να βράσει. Τοποθετήστε 2 κουταλιές της σούπας τσάι για παράδειγμα ρόδι με ροδάκινο σε μία κανάτα και ρίξτε το βραστό νερό. Αφήστε να γίνει η εκχύλιση για 10-15 λεπτά, αφαιρέστε το τσάι και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το χυμό ενός λεμονιού, 1/4 φλιτζάνι σιρόπι αγαύης  και φέτες από 2 ροδάκινα. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το τσάι σας στο μπολ και ανακατέψτε.
Βάλτε το μείγμα στις θήκες παγωτού και τοποθετήστε στην κατάψυξη έως ότου παγώσουν καλά!

Μαύρο Τσάι Ice Pops

Τι θα χρειαστώ:
  • 4 κούπες νερό
  • 2κ.σούπας μαύρο τσάι
  • 400 gr γάλα αμυγδάλου ή της αρεσκείας σας
  • 1/2 κ.γλυκού σκόνη βανίλιας
  • 1/2 κ. γλυκού ανθό αλατιού
  • 1/4 κ.γλυκού σκόνη κανέλας (κατά προτίμηση κευλάνης)
  • 1/8 κ.γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
 
Στη θέση των μπαχαρικών που προτείνουμε μπορείτε να βάλετε της αρεσκείας σας.
Ένα ωραίο τσάι αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά είναι το pumpkin chai
 
Εκτέλεση:
Βράστε το νερό σας και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσθέστε το χύμα τσάι και αφήστε το για 15 λεπτά. Σουρώστε και μεταφέρετε το έτοιμο τσάι μια κανάτα.
Προσθέστε το γάλα, την βανίλια, το αλάτι και τα μπαχαρικά σας. Ανακατέψτε καλά έως ότου ομογενοποιηθούν καλά.
Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Τέλος, βγάλε το μείγμα από το ψυγείο, χωρίστε το στις θήκες παγωτού και βάλτε το στην κατάψυξη έως ότι παγώσει τελείως (περίπου 4 ώρες), ανάλογα με το μέγεθος των θηκών παγωτού.

Και είστε έτοιμοι!
Την ίδια συνταγή μπορείτε να ακολουθήσετε και για οποιαδήποτε γεύση ροφήματος σας αρέσει προσθέτοντας αντίστοιχα υλικά ή ακόμη και ολόκληρα κομμάτια φρούτων, άνθη και βότανα και ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Κρύο Λευκό τσάι & λεβάντα.
Επιλέγουμε το λευκό τσάι για λιγότερη καφεΐνη συνδυασμένο με την  αρωματική και καταπραϋντική λεβάντα.
 Είναι καλύτερο να παρασκευάζετε το τσάι την ίδια ημέρα που θα το σερβίρετε. Μπορείτε να το γλυκάνετε προσθέτοντας μέλι ή αν αφήσετε την επιλογή αυτή στον καλεσμένο σας  τοποθετήστε αναδευτικά καλαμάκια και μια επιλογή φυσικών γλυκαντικών - όπως μέλι ή αγαύη - φέτες λεμονιού και ένα βαζάκι ή δοχείο από φρέσκια λεβάντα κοντά στην κανάτα με το παγωμένο τσάι για μια ελκυστική παρουσίαση.
Τι θα χρειαστώ:
5 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη λεβάντα
2 κουτ. Λευκό τσάι Pai Mu tan (ή εναλλακτικά μείγματα με λεβάντα όπως Laventee ή το Bourbon street)
2 φέτες λεμονιού
3 φλιτζάνια νερό
Βράζουμε νερό. Προσθέστε το τσάι και τη λεβάντα. Αφήστε το για τουλάχιστον 5 λεπτά ανακατεύοντας μία ή δύο φορές. Σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια σερβίρετε πάνω από πάγο στίβοντας από πάνω και το λεμόνι ή βάζοντας μια φέτα  για ντεκόρ.
Τέλος πάμε σε κάτι πιο παραδοσιακό σε κρύο ρόφημα
Κρύο τσάι του βουνού με πορτοκάλι, λεμόνι και βότανα, στο Myrro blend
Πατήστε στο Link για ολόκληρο το άρθρο

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα
Το προϊόν προστέθηκε

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας.