Διαφορετικές μέθοδοι παρασκευής Ice tea- Μάθε τα πάντα και πειραματίσου

Το παγωμένο τσάι από το σούπερ μάρκετ είναι πραγματικά επιλογή; Όχι μάλλον!

Μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας! Γιατί να μην εμπνευστείτε από τις πρώτες ζεστές ακτίνες του ήλιου για να φτιάξετε νόστιμες καλοκαιρινές συνταγές μαζί με το αγαπημένο τσάι; 

Εδώ σας παρουσιάζουμε έναν σύντομο οδηγό για το πως αυτό μπορεί να γίνει, και στο επόμενο άρθρο του blog θα βρείτε αναλυτικά φανταστικές και πρωτότυπες συνταγές που ξεφεύγουν απο ένα απλό παγωμένο τσάι και πολλές προτάσεις παραλλαγών. Πιάστε το mood και αρχιστε να φτιάχνετε και δικές σας συνταγές!

Απολαύστε τη ζεστή εποχή με παγωμένα ποτά γεμίζοντας τον οργανισμό και με θρεπτικά συστατικά αλλά και την παρέα με χαμόγελα. 

Αρχικά μια εισαγωγή Πώς να φτιάξετε παγωμένο τσάι χρησιμοποιώντας χύμα τσάι. 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτιάξετε παγωμένο τσάι με βότανα ή τσάι και να πάνε όλα πολύ καλά. Θα έλεγα ότι η διαφορά είναι ο χρόνος που έχετε να προετοιμάσετε την κανάτα σας και εάν θέλετε να εκχυλίσετε το τσάι σας πολλές φορές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα φύλλα του. Δοκιμάστε και τα δύο και πείτε μας ποιο προτιμάτε.

 Η πρώτη μέθοδος είναι να παρασκευάσετε το παγωμένο τσάι σας σε κρύο νερό, που σημαίνει ότι το αφήνετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα για περίπου 8-12 ώρες.

Η δεύτερη μέθοδος, την οποία συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος, είναι να φτιάξουμε μια συμπυκνωμένη παρτίδα βυθίζοντάς τη σε ζεστό νερό και είτε αφήνοντάς την να κρυώσει, ανακατεύοντάς την με πιο κρύο νερό ή απλώς ρίχνοντάς το εκχύλισμα που φτιάξαμε πάνω από πάγο. Φαίνεται αρκετά απλό σωστά; Είναι πραγματικά! 

Και η 3η μέθοδος με εκχύλιση στον ήλιο.

Απλώς τοποθετήστε όλα τα υλικά στο βάζο σας. Γεμίστε το βάζο σας με φιλτραρισμένο νερό.

Τοποθετήστε το βάζο σας σε ένα ηλιόλουστο σημείο, καλυμμένο με ένα καπάκι ή ένα κομμάτι τούλι και λαστιχάκι. Αφήστε το τσάι να εμποτιστεί στον ήλιο για περίπου 3 ώρες.

Σουρώστε τα βότανα και τα φρούτα σας και απολαύστε το!

Ζεστή παρασκευή του τσαγιού σας (Ποσότητα για μια γεμάτη κανάτα)

Βήμα 1: Προσθέστε το τσάι ή τα βότανά σας (1 κουταλάκι του γλυκού ανά 200ml νερό) σε έναν εγχυτήρα French Press ή τσαγιέρα ή σε ένα κατσαρολάκι.

Βήμα 2: Ρίξτε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό πρώτα, εκχυλίστε 2-5-10 λεπτά ανάλογα με τον τύπο τσαγιού. Δείτε έναν γρήγορο οδηγό παρακάτω.

Λευκά τσάγια – 2 λεπτά στους 80°C

Πράσινα Τσάγια – 2 έως 3 λεπτά στους 80°C

Μαύρα τσάγια – 2 έως 3 λεπτά στους 100°C.

Τσάι Oolong – 3 λεπτά στους 100°C.

Βοτάνων- Φρούτων 10-15 λεπτά 100°C.

Βήμα 3: Προσθέστε 2-3 φλιτζάνια παγωμένο νερό με παγάκια.

Βήμα 4: Δοκιμάστε το παρασκευασμένο τσάι σας και προσθέστε νερό εάν θέλετε μια πιο ελαφριά γεύση. Η προσθήκη πάγου θα αραιώσει επίσης τη γεύση καθώς λιώνει, οπότε προσαρμόστε τις προτιμήσεις σας προσθέτοντας είτε νερό είτε απλώς σερβίροντας με περισσότερο πάγο.

Δείτε εδώ το επόμενο άρθρο με 11 μοναδικές συνταγές βήμα βήμα!

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα
Το προϊόν προστέθηκε

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας.