Φυσική υποστήριξη για το ουροποιητικό σύστημα Ο φυτικός κόσμος έχει επίσης πολλά να μας προσφέρει

Βότανα που βοηθούν στην ουρολοίμωξη

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗΣ. 

Τα πρώιμα συμπτώματα της ανισορροπίας στο ουροποιητικό σύστημα είναι επώδυνη ούρηση, αυξημένη ανάγκη για τουαλέτα και πιθανή μεταβολή στο χρώμα και την οσμή των ούρων. 

Εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, μη διστάσετε να επισκεφτείτε έναν γιατρό:

Μια ουρολοίμωξη προκαλείται συχνότερα (περίπου στο 80% των περιπτώσεων) από την παρουσία E. coli αλλά μπορεί επίσης να προέρχεται από klebsiella, enterobacter, σταφυλόκοκκο και άλλα βακτήρια.

Τα βακτήρια έχουν μηχανισμούς που τους επιτρέπουν να προσκολλώνται στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης και στο τοίχωμα του βλεννογόνου ολόκληρου του ουροποιητικού συστήματος, προκαλώντας φλεγμονή, θολά ούρα με δυσάρεστη οσμή και πόνο στην ουροδόχο κύστη και τη λεκάνη.

Οι γυναίκες υποφέρουν πολύ περισσότερο απο τους άντρες με τις ουρολοιμώξεις. Ακούγεται άδικο, το ξέρω, αλλά είναι ένα απλό θέμα ανατομίας. Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε ουρολοιμώξεις από τους άνδρες λόγω της κατασκευής τους. 

Επίσης οι μετατοπίσεις των οιστρογόνων και της προγεστερόνης κατά την εμμηνόπαυση μεταβάλλουν το pH των ούρων και προκαλούν επίσης αλλαγές στη δομή των ιστών. Οι γυναίκες άνω των 65 ετών έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ουρολοίμωξης.

Χημικοί Παράγοντες

Αντιβακτηριακά σαπούνια, σπρέι, ντους, γυναικεία αποσμητικά και αντισυλληπτικά ζελέ και κρέμες αλλοιώνουν το φυσιολογικό pH του ουροποιητικού συστήματος, επιτρέποντας ένα περιβάλλον για τον αποικισμό των βακτηρίων. Πλυθείτε με σαπούνι βρεφικό για να μην επηρεάζεται το ph στο βαθμό που το κάνουν χημικά σκευάσματα. 

Υπάρχει αυξημένη αλλαγή στο pH και στη δομή των ιστών με την κατανάλωση τροφών με φυτοφάρμακα. Αυτές οι χημικές ουσίες μειώνουν επίσης τη φυσική ικανότητα του σώματός μας να αναγνωρίζει τα βακτήρια και να δημιουργεί μια σωστή απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επομένως προσοχή στο τι τρώμε! Μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, όσπρια καλή ποιότητας βοηθά πολύ! Τώρα που είναι και η εποχή τους καταναλώστε πολλά σπαράγγια και πράσινα.

Η χρήση αντιβιοτικών καταστρέφει τα φιλικά βακτήρια που φυσιολογικά υπάρχουν στο ουρογεννητικό σύστημα και επιτρέπει την υπερανάπτυξη του Candida albicans. Η υπερανάπτυξη του Candida μπορεί να αλλάξει το pH του ουροποιητικού συστήματος και να συμβάλει σε υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις.

Στρες:  Όταν βρισκόμαστε υπό στρες, ιδιαίτερα σε χρόνιο στρες, αυξάνουμε την παραγωγή της αδρενοκορτικοτροπικής ορμόνης (ACTH), των γλυκοκορτικοειδών και της αλδοστερόνης. Όλα αυτά μειώνουν τον αριθμό των κυκλοφορούντων λευκών αιμοσφαιρίων που κανονικά καταπολεμούν τα μολυσματικά βακτήρια. Η μείωση των λευκών αιμοσφαιρίων αυξάνει την ευαισθησία μας σε λοιμώξεις.

Οι καλύτερες τακτικές για την πρόληψη μιας ουρολοίμωξης είναι:

 - Φορέστε βαμβακερά εσώρουχα που εφαρμόζουν καλά.

- Πίνετε άφθονο νερό κάθε μέρα. Δεν θέλουμε παγωμένα νερά αλλά στην θερμοκρασία δωματίου.

- Περιορίστε τα αναψυκτικά.

- Ουρήστε κάθε 2-3 ώρες και αδειάστε πλήρως την κύστη σας.

- Ουρήστε πριν και μετά το σεξ.

- Διαχειριστείτε τον διαβήτη σας, εάν υπάρχει.

- Προσοχή όταν αθλούμαστε και ιδρώνουμε 

Μην:

- Αφυδατωθείτε.

- Κρατήσετε τα ούρα σας για περισσότερο από τρεις ώρες.

- Χρησιμοποιήστε κολπικά αποσμητικά ή προϊόντα πλύσης (μόνο νερό!).

- Μείνετε με βρεγμένο μαγιό αφού ολοκληρώσετε το κολύμπι.

- Πίνετε πολλούς καφέδες χωρίς νερό και πολύ ζάχαρη ιδίως όταν καταλαβαίνεις ότι είστε κοντά στην ουρολοίμωξη. Περιορίστε τα αυγά, όλα τα λευκά ζυμαρικά, ψωμί κτλπ.

 

Φυσική υποστήριξη για το ουροποιητικό σύστημα

Ο φυτικός κόσμος έχει επίσης πολλά να μας προσφέρει για την υποστήριξη ενός υγιούς ουροποιητικού συστήματος. Ακολουθούν μερικές φυτικές λύσεις χρήσιμες στο ουροποιητικό σύστημα.

Αρχικά πάμε στο μείγμα Ουρολοίμωξης με αρκτοστάφυλλο, μουστάκια καλαμποκιού, αχιλλέα και αγριάδα. Όταν έχουμε ήδη ουρολοίμωξη πίνουμε μια κούπα κάθε 2 ώρες, κατα προτίμηση ζεστή. Για πρόληψη πιείτε 1 κουπίτσα την ημέρα. Τι κάνει το μείγμα αυτό λοιπόν?

Πολλά από αυτά τα βότανα έχουν συνεργική δράση μεταξύ τους και λειτουργούν καλά όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό. Όταν επιλέγετε φυτικά φάρμακα για την υποστήριξη της φυσιολογικής υγιούς λειτουργίας του ουροποιητικού συστήματος, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε έναν συνδυασμό βοτάνων που έχουν τις διάφορες ιδιότητες που αναζητάτε.

Αντιμικροβιακό – αναστέλλει την ανάπτυξη και την έκφραση των μικροβίων.

Αντιφλεγμονώδες - μειώνει τη φλεγμονή και τον τοπικό ερεθισμό στους ιστούς.

Στυπτικό – αφαιρεί τις υπερβολικές εκκρίσεις από τους ιστούς, δίνοντας «τονωτική» δράση.

Διουρητικό - υποστηρίζει την ικανότητα των νεφρών να εκκρίνουν περισσότερα υγρά.

Αντισπασμωδικό - ανακουφίζει από τους άβολους σπασμούς στην ουροδόχο κύστη και τους ουρητήρες.

 Βότανα για την υποστήριξη του ουροποιητικού συστήματος

Τα παρακάτω βότανα είναι ευεργετικά για την υποστήριξη της φυσιολογικής, υγιούς λειτουργίας του ουροποιητικού συστήματος. 

Cranberry – Vaccinium spp.: Ίσως το πιο γνωστό βότανο για τις ουρολοιμώξεις, το cranberry υποστηρίζει την υγιή δομή του ιστού του ουροποιητικού συστήματος. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τον χυμό cranberry χωρίς ζάχαρη λίγο πολύ στυπτικό και πικρό, επομένως ένα συμπυκνωμένο σιρόπι cranberry είναι μια ευχάριστη επιλογή. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις κάψουλες cranberry που διαθέτουμε, απο βιολογικά κράνα χωρίς ζάχαρη ή απευθείας την σκόνη 0,5-1 κουτ./ημέρα ανάλογα πάντα και με τις ανάγκες. 

Uva ursi – Arctostaphylos uva-ursi: Το φύλλο Uva ursi χρησιμοποιείται από καιρό ως αντισηπτικό και διουρητικό ούρων. 

Εκουιζέτο– Equisetum spp.: Περιέχουν μεγάλες ποσότητες πυριτίου, καλίου, μαγγανίου, φλαβονοειδή και φαινολικά οξέα. Επίσης είναι πολύ διουρητικά. 

Μουστάκια καλαμποκιού – Zea mays: Δροσίζει και ενυδατώνει σε ζεστό, ερεθισμένο βλεννογόνο ιστό στο ουροποιητικό σύστημα.

Τσουκνίδα- Σε οποιαδήποτε μορφή της, είτε σαν ρόφημα τα φύλλα είτε σε κάψουλες είτε σε βάμμα όπως θα δείτε παρακάτω καθαρίζουν όλο το ουροποιητικό σύστημα και βοηθούν στην αποτοξίνωση, και στην ούρηση του μικροβίου. Εάν έχετε φρέσκες στον κήπο σας ή κάπου κοντά σας ακόμη καλύτερα. Ή ακόμη και χόρτα (που φτιάχνουμε τις πίτες) τα βράζουμε και κρατάμε το ζουμί και το πίνουμε, αν μπορούμε. Είναι εξαιρετικό σαν φάρμακο.

Παλιό αλλά καλό, πιείτε μαγειρική σόδα 1κουταλάκι σε ένα ποτήρι νερό. Εγώ βάζω και λίγο λεμόνι για να βοηθήσει την κατάσταση.

Αναφορικά επίσης: Εχινάκεια, Ταραξάκο, Σολιντάγκο, μελισσόχορτο, αλθαία ρίζα, γάλιο, σημύδα, μορίνγκα, κυνόροδα, κέδρος, μύρτιλλαπεντάνευρο

Προσθέστε στην διατροφή σας πολύ βιταμίνη C: Η βιταμίνη C έχει αντιμικροβιακή δράση και χρησιμοποιείται συχνά ως σημαντικό συμπλήρωμα στην αντιβιοτική θεραπεία για την ουρολοίμωξη . Θεωρείται ως ένα μη ενζυματικό αντιοξειδωτικό που επιβραδύνει την παραγωγή ελεύθερων ριζών και την οξείδωση, η οποία οδηγεί στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και οι ανεπάρκειες της βιταμίνης C θα μπορούσαν να θέσουν τα άτομα σε κίνδυνο για λοιμώξεις λόγω των αρνητικών επιπτώσεων στη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Εμπλουτίστε με προβιοτικά. 

Καθένας από αυτούς τους παράγοντες δρα με διαφορετικό μηχανισμό, και ως εκ τούτου, η συν-σκεύασή τους σε μια μοναδική δοσολογική μορφή μπορεί να παρέχει τη φυσική σύνθεση που είναι αποτελεσματική τόσο για προληπτικές όσο και για θεραπευτικές προσεγγίσεις της ουρολοίμωξης. 

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα
Το προϊόν προστέθηκε

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας.