Bio
κουρκουμάς έλαιο

κουρκουμάς έλαιο

090-168
6,90 €
με ΦΠΑ Χρόνος παράδοσης προϊόντων χωρίς στοκ που επιτρέπονται οι προ-παραγγελίες

Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Κουρκουμά έχει αντισηπτικές, ηρεμιστικές, αποσυμφορητικές και μαλακτικές ιδιότητες. Καταπραΰνει τις φλεγμονές που σχετίζονται με αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα, πονοκεφάλους, μυϊκούς πόνους, διαταραχές των αρθρώσεων και διάφορες χρόνιες ασθένειες σε όλο το σώμα. 

Περιγραφή

Λατινική ονομασία: Curcuma Longa

Μέρη φυτού που αποστάζονται: Ρίζωμα

Βασικές ιδιότητες: Tο άρωμα του βιολογικού αιθέριου ελαίου Κουρκουμά είναι πικάντικο γλυκό και ζεστό. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι: ar-τουρμερόνη 50-60%, τουρμερόνη α 12-15%, β τουρμερόνη 15-17%, zingibereno 20-25%, ουσίες που του προσδίδουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Εφαρμογές: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Κουρκουμά έχει αντισηπτικές, ηρεμιστικές, αποσυμφορητικές και μαλακτικές ιδιότητες. Καταπραΰνει τις φλεγμονές που σχετίζονται με αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα, πονοκεφάλους, μυϊκούς πόνους, διαταραχές των αρθρώσεων και διάφορες χρόνιες ασθένειες σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένης της γαστρεντερικής φλεγμονής. Είναι γνωστό ως διεγερτικό, καθώς δεν ενισχύει μόνο το μεταβολισμό αλλά επίσης προάγει την υγεία της καρδιάς μειώνοντας τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων στις αρτηρίες και τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό μπορεί να επιτρέψει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο σώμα. Χρησιμοποιείται ευρέως στη φαρμακευτική βιομηχανία, λόγω των αντισηπτικών, αντιμικροβιακών, αντιβακτηριδιακών, αντιμυκητιασικών και αντιπαρασιτικών του ιδιοτήτων. Μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να φαίνεται νεότερο, βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, βοηθά στην επιβράδυνση της εμφάνισης ρυτίδων και προστατεύει το δέρμα από τη μόλυνση και τον ερεθισμό. Λόγω των πολλών αντιοξειδωτικών που περιέχει, διειγείρει την αναγέννηση των κυττάρων, εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία των θυλάκων των τριχών, ενώ παράλληλα εξαλείφει τις λοιμώξεις και τις φλεγμονές στο τριχωτό της κεφαλής.

Επωφεληθείτε από τη λεπτή πικάντικη και πιπεράτη γεύση του προσθέτοντας μια σταγόνα ή δύο στις ομελέτες, σε απλό ρύζι ή σούπες. Για ενίσχυση του μεταβολισμού αλλά και για τόνωση του ανοσοποιητικού, πόνους αρθρώσεων προσθέστε 1-2 σταγόνες σε νερό.

Πάντα με τις συμβουλές του γιατρού σας το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται και εσωτερικά. Όλα τα αιθέρια έλαια λόγω της πολύ δυνατής τους δράσης δεν χρησιμοποιούνται χωρίς την συμβουλή γιατρού.

Συνδιάζεται με: Κανέλα, τζίντζερ, κάρδαμο, Πορτοκάλι, γκρειπφρουτ και υλανγκ υλανγκ (καλλυντική χρήση) 

Κριτικές
Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Σχετικά προϊόντα

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα
Το προϊόν προστέθηκε

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας.