Βάμμα Ορμονικής Ισορροπίας

Βάμμα Ορμονικής Ισορροπίας

080-222
23,50 €

(23,50 € 150 ml)

με ΦΠΑ Χρόνος παράδοσης προϊόντων χωρίς στοκ που επιτρέπονται οι προ-παραγγελίες

Ορμονική ισορροπία - Πόνοι περιόδου - Εμμηνόπαυση

Το βοτανικό μείγμα που κρατάτε στα χέρια σας είναι ένα μέσο για την εξισορρόπηση και θρέψη του ενδοκρινικού συστήματος των γυναικών καθώς και για την ενδυνάμωση των αναπαραγωγικών οργάνων.

Εάν πάσχετε από προεμμηνορυσιακό σύνδρομο ή υποφέρετε από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, αυτή μπορεί να είναι η λύση για εσάς.  

Ένα μείγμα βοτάνων που εξισορροπούν και θρέφουν το γυναικείο ορμονικό σύστημα.

"Θρέφουν" το αίμα και επίσης προάγουν την κυκλοφορία του σε καταστάσεις πόνου και στασιμότητας (π.χ πήγματα, αμηνόρροια).

Χρησιμοποιούνται στη θεραπεία του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου ενώ ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική λειτουργία και την επιθυμία στις γυναίκες και πιθανόν να αυξάνουν τη γονιμότητα.

Περιγραφή

Ορμονική ισορροπία - Πόνοι περιόδου - Εμμηνόπαυση

Το βοτανικό μείγμα που κρατάτε στα χέρια σας είναι ένα μέσο για την εξισορρόπηση και θρέψη του ενδοκρινικού συστήματος των γυναικών καθώς και για την ενδυνάμωση των αναπαραγωγικών οργάνων.

Εάν πάσχετε από προεμμηνορυσιακό σύνδρομο ή υποφέρετε από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, αυτή μπορεί να είναι η λύση για εσάς.  

Ένα μείγμα βοτάνων που εξισορροπούν και θρέφουν το γυναικείο ορμονικό σύστημα.

"Θρέφουν" το αίμα και επίσης προάγουν την κυκλοφορία του σε καταστάσεις πόνου και στασιμότητας (π.χ πήγματα, αμηνόρροια).

Χρησιμοποιούνται στη θεραπεία του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου ενώ ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική λειτουργία και την επιθυμία στις γυναίκες και πιθανόν να αυξάνουν τη γονιμότητα.

Περιέχει:

Βιολογική Λυγαριά - Vitex Agnus - Castus

Φαρμακευτικές δράσεις: Εξισορροπεί/θρέφει το ορμονικό σύστημα (γυναίκες), καταστέλλει τη σεξουαλική επιθυμία (άνδρες), ενισχύει τα αναπαραγωγικά όργανα (γυναίκες), διεγείρει τη σεξουαλική επιθυμία, προάγει την παραγωγή προγεστερόνης, προάγει/ρυθμίζει τον εμμηνορροϊκό κύκλο, βελτιώνει την παραγωγή μητρικού γάλακτος, βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία, αντικαταθλιπτικό, αντισπασμωδικό.

Φαρμακευτικές χρήσεις: Επηρεάζει την ορμονική ισορροπία παρεμποδίζοντας την επίδραση του υποθαλάμου στη δραστηριότητα της υπόφυσης, η οποία προκαλεί αύξηση της έκκρισης LH και μείωση της FSH, βελτιώνοντας έτσι τη δραστηριότητα του ωχρού σωματίου και αυξάνοντας την έκκριση προγεστερόνης στις ωοθήκες.

Αυτή η επίδραση το καθιστά το κύριο φυτό επιλογής για τη θεραπεία ποικίλων προβλημάτων με ορμονικό υπόβαθρο στις γυναίκες.

Το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, η δευτερογενής αμηνόρροια, η ολιγομηνόρροια, η μηνορραγία, η μηνορραγία, η ανεπαρκής παραγωγή γάλακτος, η στειρότητα, οι πολυκυστικές ωοθήκες και η ακμή είναι μερικές από τις καταστάσεις που μπορούν να βοηθηθούν με τη χρήση της. Η βασική συνολική ένδειξη για τη χρήση της είναι μια σχετική ανεπάρκεια προγεστερόνης ή μια σχετική περίσσεια οιστρογόνων. Η ένταση της δραστηριότητάς της είναι μέτρια.

Προειδοποιήσεις: Οι παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, κόπωση και ορμονικά συμπτώματα όπως αλλαγές στη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου. Η χρήση του φυτού μπορεί να αυξήσει τους σπασμωδικούς πόνους της περιόδου που δεν συνδέονται με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, πιθανώς λόγω της αυξημένης επίδρασης της προγεστερόνης στην απελευθέρωση προσταγλανδινών. Ωστόσο, ως επί το πλείστον, το φυτό είναι ευεργετικό για τον πόνο της περιόδου που σχετίζεται με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο ή για τον εμμηνορροϊκό πόνο που προκύπτει από συμφόρηση (συμφορητική δυσμηνόρροια).

Είναι προτιμότερο να αποφεύγεται η χρήση του φυτού σε συνδυασμό με φάρμακα προγεστερόνης (εντατικοποίηση της δραστηριότητας), με αντισυλληπτικά χάπια (από φόβο μήπως μειωθεί η δραστηριότητά τους) ή με ορμονικές θεραπείες.

Εγκυμοσύνη: Παλαιότερα, το φυτό απαγορεύονταν να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης για την πρόληψη αποβολών λόγω έλλειψης προγεστερόνης.

Θηλασμός: Αν και η ντοπαμινεργική δραστηριότητα του φυτού μπορεί να υποδηλώνει την αποφυγή της χρήσης του φυτού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κλινικές μελέτες έχουν δείξει θετική επίδραση του φυτού στην παραγωγή γάλακτος στις θηλάζουσες γυναίκες (σε χαμηλές δόσεις).

Κινέζικη Αγγελική -Angelica sinensis

Μέρος που χρησιμοποιείται: Ρίζα.

Φαρμακευτικές δράσεις: Διεγερτικό της έκκρισης χολής, αντιπηκτικό, εξισορροπεί/θρέφει το ορμονικό σύστημα (γυναίκες), ενισχύει τα αναπαραγωγικά όργανα (γυναίκες), διεγερτικό στομάχου, διεγερτικό του ανοσοποιητικό, προαγωγό οιστρογόνων, πικρό/αρωματικό, ήπιο καθαρτικό, ενισχυτικό της περιφερικής κυκλοφορίας του αίματος, βελτιώνει την παραγωγή μητρικού γάλακτος .

Φαρμακευτικές χρήσεις:Χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για να τονώσει, να θρέψει και να εναρμονίσει το αίμα σε περιπτώσεις ανεπάρκειας. Χρησιμοποιείται συνήθως για την υποστήριξη και τη διατήρηση της φυσιολογικής αναπαραγωγικής λειτουργίας.

Ρυθμίζει την έμμηνο ρύση σε κάθε περίπτωση πυελικής συμφόρησης ή στάσης αίματος. Ανακουφίζει από τη δυσμηνόρροια και τον χρόνιο πυελικό πόνο. Περιορίζει την πυελική συμφόρηση» και ανακουφίζει από τον πόνο από το στάσιμο του αίμα, ενώ ενεργεί επίσης ως ήπιο καθαρτικό.

Προειδοποιήσεις:Το φυτό μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία στην ακτινοβολία (φωτοτοξικό). Πρέπει να δίνεται προσοχή κατά τη θεραπεία ατόμων με ανοιχτόχρωμο δέρμα ή με ευαισθησία στην έκθεση στον ήλιο ή την υπεριώδη ακτινοβολία. Το φυτό μπορεί να αυξήσει τη δράση των αντιπηκτικών φαρμάκων και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τα ακόλουθα φάρμακα: ηπαρίνη, τικλοπιδίνη, βαρφαρίνη.

Εγκυμοσύνη: Απαγορεύεται τους πρώτους έξι μήνες της εγκυμοσύνης.

Θηλασμός: το φυτό είναι κατάλληλο για χρήση κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Κινέζικη Παιώνια -Paeonia lactiflora

Μέρη που χρησιμοποιούνται: Ρίζα

Φαρμακευτική δράση: Αντιφλεγμονώδες, προάγει/ρυθμίζει τον εμμηνορροϊκό κύκλο, αναλγητικό, αντισπασμωδικό (μήτρας).

Θεραπευτικές χρήσεις: Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS), του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS), των μυϊκών κράμπων και της μείωσης των σπασμωδικών κοιλιακών (κολικών) πόνων και των πόνων περιόδου.

Στην κινέζική φυτοθεραπεία θεωρείται ότι είναι ειδικό για το ήπαρ, παρέχοντας μια καταπραϋντική επίδραση στην ενέργεια του ήπατος και βελτιώνει τη του συνολική λειτουργία. Θεωρείται ότι θρέφει το αίμα και είναι ένα από τα σπουδαία τονωτικά των γυναικών.

Προειδοποιήσεις: Δεν υπάρχουν γνωστές παρενέργειες από την ιατρική χρήση του φυτού στο συνιστώμενο δοσολογικό εύρος.

Εγκυμοσύνη: Σύμφωνα με εξουσιοδοτημένες πηγές, δεν πρέπει να λαμβάνονται μεγάλες ποσότητες του φυτού στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης. Από την άλλη πλευρά, στην κινεζική ιατρική, το φυτό χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Θηλασμός: Δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες.

Βιολογική Γλυκόριζα -Glycyrrhiza glabra

Μέρη που χρησιμοποιούνται: Αποξηραμένη ρίζα & ρίζωμα

Φαρμακευτικές δράσεις: Γενικό τονωτικό, αντικαταθλιπτικό, υποστηρικτικό  & τονωτικό των επινεφριδίων, αντικαρκινικό, αντιιικό, αντιφλεγμονώδες, αντιβηχικό, βλεννοπροστατευτικό, αποχρεμπτικό, αποτοξινωτικό, καταπραϋντικό, ηπατοπροστατευτικό, κατά του έλκους, ήπιο καθαρτικό, μιμείται δράση αλδοστερόνης, αντισπασμωδικό.

Φαρμακευτική χρήση:Το βότανο είναι περισσότερο γνωστό για την υποστήριξη της λειτουργίας των επινεφριδίων. Είναι ένα βότανο κατά του στρες που είναι γνωστό ότι αυξάνει την ενέργεια, την αντοχή και τη ζωτικότητα και δρα ως ήπιο τονωτικό. Έχει χρησιμοποιηθεί για την τόνωση των ορμονών, για αντιφλεγμονώδη δράση, καθώς και για την φυσική ενίσχυση των επιπέδων κορτιζόνης – αναμφισβήτητα την πιο σημαντική ορμόνη του στρες και για την κόπωση των επινεφριδίων.

- Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία χρησιμοποιείται συχνά για τον σκοπό της «εξισορρόπησης» της φόρμουλας και της «αρμονικής σύνδεσης» μεταξύ των διαφόρων συστατικών της, καθώς και για τη βελτίωση της γεύσης του και την προστασία του στομάχου από άλλα φυτά που περιλαμβάνονται στη φόρμουλα.

- Στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική χρησιμοποιείται ως το φυτό που εναρμονίζει τα φυτά στη φόρμουλα και το βοηθά να απορροφηθεί και να αφομοιωθεί καλά από τον ασθενή.

Προειδοποιήσεις: Μελέτες δείχνουν ότι η τάση για παρενέργειες εντείνεται σε άτομα με υπέρταση, άτομα που πάσχουν από λειτουργικές διαταραχές του ήπατος, άτομα με αργή δραστηριότητα του εντέρου, με διακοπή από αλκοολισμό και γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά χάπια. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, υπέρταση, απώλεια καλίου (υποκαλιαιμία), κατακράτηση νατρίου και κατακράτηση υγρών (οίδημα), κόπωση και πιθανή βλάβη της καρδιακής λειτουργίας. Οι παρενέργειες εξαφανίζονται με μείωση της δόσης/διακοπή χρήσης του φυτού.

* σημειώνεται ότι στο ποσοστό που χρησιμοποιείται στις φόρμουλες μας δεν προκαλεί τις παραπάνω παρενέργειες.

Κριτικές
Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.
 

Προτεινόμενη Δοσολογία

1 κουταλάκι του γλυκού (5ml) σε ¼ ποτήρι νερού, 2 φορές την ημέρα με άδειο στομάχι.

Να μη χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Ενδέχεται να αλλάξει τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Μην το χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με αντισυλληπτικά χάπια ή άλλες ορμονικές θεραπείες.

Αποφύγετε τη χρήση όταν λαμβάνετε αντιπηκτικά φάρμακα γιατί μπορεί να αυξήσει τη δράση τους.  

Aqua, Alcohol, Vitex Agnus Castus Seed* Extract, Angelica Sinensis Root* Extract, Paeonia Lactiflora Root* Extact, Glycyrrhiza Glabra Root* Extract.

* Certified organic.

Σχετικά προϊόντα

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα
Το προϊόν προστέθηκε

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας.