Bio
σπανάκι φύλλο σκόνη ελληνικό
σπανάκι φύλλο σκόνη ελληνικό

σπανάκι φύλλο σκόνη ελληνικό

050-410
7,50 €

(7,50 € 100 gr)

με ΦΠΑ Χρόνος παράδοσης προϊόντων χωρίς στοκ που επιτρέπονται οι προ-παραγγελίες

Το αποξηραμένο σπανάκι είναι μία καλή εναλλακτική λύση για να το χρησιμοποιήσουμε στο φαγητό μας. Μπορούμε να τα έχουμε στο ντουλάπι μας και να τα χρησιμοποιήσουμε ανά πάσα δεν είναι απαραίτητη η διαδικασία της ενυδάτωσης αν τα βράσουμε. Βρίσκει εφαρμογή σε ριζότο, σούπες, πουρέδες ακόμα και στην ζαχαροπλαστική. Χαρίζει πλούσια γεύση, χρώμα και άρωμα. 

Περιγραφή

Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο, β-καροτένιο βιταμίνες C, Ε και Κ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, χλωροφύλλη, άλατα ιωδίου και σαπωνίνες. Είναι πολύ καλό στη σωστή λειτουργία του εντέρου και κατά της αναιμίας. Συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος.

Το σπανάκι έχει επίσης καρδιοπροστατευτική δράση. Λόγω των αντιοξειδωτικών του θωρακίζει τα αγγεία, προστατεύοντας από καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικά επεισόδια.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καταρράκτη, ενώ λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Κ επενεργεί θετικά στην οστική πυκνότητα και μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων.

Ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α και Κ. Επίσης, το σπανάκι είναι πλουσιότατη πηγή μαγγανίου, ενώ παρέχει μαγνήσιο και σίδηρο (αν και στη λιγότερο απορροφήσιμη από τον οργανισμό μας μορφή του), καθώς και βιταμίνη C.Το σπανάκι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης C, βιταμίνης Κ, ριβοφλαβίνης και βιταμίνης Β6, βιταμίνης Ε, ασβεστίου, καλίου, φυτικών ινών, μαγνησίου, φολικού οξέος και σιδήρου. Τα 100 γραμμάρια σπανάκι έχουν μόνο 23 θερμίδες. Αν και έχει μεγάλες ποσότητες σιδήρου, περιέχει επίσης οξαλικό που φαίνεται να είναι μια ανασταλτική ουσία που εμποδίζει τον οργανισμό να απορροφήσει σίδηρο, οπότε δεν έχει τόσο ευεργετική δραση όσο θα μπορούσε να έχει. Το οξαλικό μπορεί να αναστέλλει επίσης την απορρόφηση του ασβεστίου. Το σπανάκι μαγειρεμένο ελαφρώς μπορεί να έχει χαμηλότερα επίπεδα οξαλικών με αποτέλεσμα να γίνεται πιο εύπεπτο και να απορροφώνται πληρέστερα τα θρεπτικά συστατικά του.

Κριτικές
Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Σχετικά προϊόντα

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα
Το προϊόν προστέθηκε

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας.