Bio
παντζάρι πούδρα
παντζάρι πούδρα ελληνικό
παντζάρι πούδρα ελληνικό
παντζάρι πούδρα

παντζάρι πούδρα ελληνικό

050-376
5,00 €

(5,00 € 100 gr)

με ΦΠΑ Χρόνος παράδοσης προϊόντων χωρίς στοκ που επιτρέπονται οι προ-παραγγελίες

Το παντζάρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Μπορεί να προστεθεί σε χυμούς φρούτων, σε smoothies, σε γλυκά-ως γλυκαντικό μέσο για μείωση της ζάχαρης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσα ντομάτας για να μειώσει την οξύτητα της ντομάτας. μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χρωματίσει υφάσματα, ακόμη και χειροποίητα σαπούνια.

Μέγεθος

Περιγραφή

Ένα κουταλάκι σκόνη παντζαριού είναι όσο ένας ολόκληρος βολβός παντζαριού. Το παντζάρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Περιέχει σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνες A, C, B1, B2, B3, B6, ασβέστιο, χαλκό, φώσφορο, νάτριο, ιώδιο και φυτικές ίνες. Είναι ακόμη πλούσια πηγή υδατανθρακών και πρωτεϊνών. περιέχει νιτρικά άλατα που βοηθούν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, φολικό οξύ που βρίσκεται στις φυτικές του ίνες και μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια. Η βηταϊνη που περιέχει θωρακίζει ενάντια σε καρδιαγγειακές παθήσεις, προστατεύει τις αρθρώσεις ενώ δρα έμμεσα στην έκκριση της ντοπαμίνης και σεροτονίνης επιφέροντας ευεξία και χαλάρωση. Είναι επίσης ένα φυσικό καθαρτικό και βοηθά σε προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα και οι αιμορροΐδες. Έρευνες πάνω στο καρκίνο του εντέρου, έχουν δείξει ότι οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες των παντζαριών ενισχύουν την ανάπτυξη των κυττάρων CD8, τα οποία εντοπίζουν και καταστρέφουν ανώμαλα κύτταρα. Επίσης, εργαστηριακές έρευνες έδειξαν ότι η βετανίνη μειώνει την ανάπτυξη όγκων μέσω πολλαπλών μηχανισμών. Τα καρκινικά κύτταρα που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτές τις έρευνες ήταν από το έντερο, τα κεντρικό νευρικό σύστημα, τους πνεύμονες, το στήθος, τον προστάτη, το στομάχι και τα γεννητικά όργανα. Οι έρευνες δεν κατέστησαν το παντζάρι ως «αντικαρκινική» τροφή, αλλά τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Ακόμη συνίσταται σε άτομα με αναιμία χάρις στην περιεκτικότητα του σε σίδηρο.

Μπορεί να προστεθεί σε χυμούς φρούτων, σε smoothies, σε γλυκά-ως γλυκαντικό μέσο για μείωση της ζάχαρης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσα ντομάτας για να μειώσει την οξύτητα της ντομάτας. μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χρωματίσει υφάσματα, ακόμη και χειροποίητα σαπούνια.

Χρησιμοποιήστε 1-2 κουταλάκια του γλυκού εως 4 φορές την ημέρα.

Κριτικές
Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Σχετικά προϊόντα

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα
Το προϊόν προστέθηκε

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας.