Μέλι Θυμάρι πηλίου
Μέλι Θυμάρι πηλίου

Μέλι Θυμάρι πηλίου

1 Reviews
011-014
20,00 €

(20,00 € 1 kilo)

με ΦΠΑ Χρόνος παράδοσης προϊόντων χωρίς στοκ που επιτρέπονται οι προ-παραγγελίες

Το θυμαρίσιο μέλι φημίζεται για τις αντισηπτικές και τονωτικές του ιδιότητες .Το θυμάρι περιέχει αιθέριο έλαιο που το κυριότερο συστατικό του είναι η θυμόλη (ποσοστά άνω του 25%) .Η θυμόλη έχει αντισηπτική δράση και υπήρξε φυσικός προκάτοχος των σύγχρονων αντιβιοτικών

Περιγραφή

Το θυμαρίσιο μέλι είναι άριστης ποιότητας, με εξαιρετικό χαρακτηριστικό έντονο άρωμα και κρυσταλλώνει στους 6-18 μήνες, ανάλογα με την περιεκτικότητα σε θυμάρι, όσο περισσότερο τόσο καθυστερεί. Έχει πολύ χαμηλή υγρασία σε σχέση με άλλα ανθόμελα (πχ πορτοκαλιά, παλιούρι κτλ) είναι πιο παχύρρευστο με ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα (αυτό της Κρήτης είναι λίγο πιο σκούρο). Αποτελεί περίπου το 10% της παραγωγής του ελληνικού μελιού και είναι το ακριβότερο. 

Το θυμαρίσιο μέλι φημίζεται για τις αντισηπτικές και τονωτικές του ιδιότητες .Το θυμάρι περιέχει αιθέριο έλαιο που το κυριότερο συστατικό του είναι η θυμόλη (ποσοστά άνω του 25%) .Η θυμόλη έχει αντισηπτική δράση και υπήρξε φυσικός προκάτοχος των σύγχρονων αντιβιοτικών.  Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε  χαλκό και βόριο  το θυμαρίσιο  μέλι συνιστάται για την καταπολέμηση λοιμώξεων και παθήσεων του αναπνευστικού και του πεπτικού συστήματος. Επίσης θεωρείται ένα ισχυρό καταπραϋντικό και βοηθώντας σημαντικά σε προβλήματα αϋπνίας. Βέβαια, η σημαντικότερη ιδιότητα του θυμαρίσιου μελιού    αφορά την υψηλή αντιοξειδωτική του δράση. Από έρευνες που έχουν γίνει από το  Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών  βρέθηκε ότι ελληνικό θυμαρίσιο μέλι  προστατεύει απέναντι στον καρκίνο του προστάτη και του μαστού . Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων η ερεύνα του εργαστηρίου αναφέρει ότι: «Tο θυμαρίσιο μέλι αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό κυττάρων καρκίνου προστάτη και μαστού. "Όλες αυτές οι ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό ιδιότητες του θυμαρίσιου μελιού οφείλονται στην υψηλή βιολογική του άξια.  Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (σίδηρο, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο)  και σε θρεπτικά συστατικά ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε  φρουκτόζη, γλυκόζη, βιταμίνες Α, β-καροτίνη, σύμπλεγμα των βιταμινών Β και σε  μέταλλα όπως ψευδάργυρο και χαλκό. Το θυμαρίσιο μέλι δύναται να καταναλωθεί απ΄ολες τις  ηλικίες. Αποτελεί μία σημαντική πηγή ενέργειας και γενικά συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Κριτικές
1 Κριτικές

Σωστό θυμαρίσιο μέλι
Μέλι πυκνό, με σωστή γεύση και σύσταση, χρώμα κεχριμπάρι. Όπως πρέπει να είναι το θυμαρίσιο μέλι.
στις

Σχετικά προϊόντα

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα
Το προϊόν προστέθηκε

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας.