Shitake ή λεντινούλα μανιτάρι σκόνη

Shitake ή λεντινούλα μανιτάρι σκόνη

012-344
7,00 €

(7,00 € 50 gr)

με ΦΠΑ Χρόνος παράδοσης προϊόντων χωρίς στοκ που επιτρέπονται οι προ-παραγγελίες

Eχει μια πολύπλοκη, έντονη γεύση με μια νότα καπνίσματος. Η κύρια δραστική ένωση που περιέχεται στο μανιτάρι είναι η λεντινάνη (lentinan). Είναι πλούσια σε μέταλλα όπως το μαγνήσιο, το κάλιο, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο, πολλά από τα οποία είναι φυσικά αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη. Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, Β2, Β12, C και D και περιέχουν πολλά από τα ίδια αμινοξέα με το κρέας. 

Περιγραφή

Η γεύση του Shiitake είναι 4 έως 10 φορές πιο έντονη από εκείνη του απλού άσπρου μανιταριού. Eχει μια πολύπλοκη, έντονη γεύση με μια νότα καπνίσματος.

Οφέλη για την υγεία

Η κύρια δραστική ένωση που περιέχεται στο μανιτάρι είναι η λεντινάνη (lentinan).

Είναι πλούσια σε μέταλλα όπως το μαγνήσιο, το κάλιο, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο, πολλά από τα οποία είναι φυσικά αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη. Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, Β2, Β12, C και D και περιέχουν πολλά από τα ίδια αμινοξέα με το κρέας. Επιπλέον, τα μανιτάρια Shiitake διαθέτουν πολυσακχαρίτες, βήτα γλυκάνες, τερπενοειδή, στερόλες και λιπίδια, τα οποία ενισχύουν τη φαρμακευτική τους δράση.

Πολυσακχαρίτες - Μακριές σύνθετες αλυσίδες μορίων υδατανθράκων που αποθηκεύουν ενέργεια, στέλνουν κυτταρικές πληροφορίες και υποστηρίζουν τα κύτταρα και τους ιστούς. 

Βήτα γλυκάνες - Σάκχαρα που βρίσκονται μέσα στα κυτταρικά τοιχώματα των μυκητων. Αυτά είναι αποτελεσματικά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Από τις πιο γνωστές του δράσεις είναι η καταπολέμηση του καρκίνου, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, η καλύτερη λειτουργία της καρδιάς και η μακροζωία.

Υποσχόμενα αντιβακτηριακά και αντιικά αποτελέσματα η κατανάλωση shiitake έχει επίδραση σε ιογενείς, βακτηριακές ή μυκητιασικές λοιμώξεις. 

Τέλος το Shiitake με υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να βελτιώσει την οστική σας πυκνότητα.

Περιέχουν ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, την L-ergothioneine, η οποία βοηθά στην πρόληψη της διάσπασης των κυττάρων και στην απολέπιση του δέρματος. Είναι επίσης μια πλούσια πηγή της φυσικής λάμψης του δέρματος, του Kojic acid, το οποίο μπορεί να εξαφανίσει τις ηλιακές κηλίδες και τις ουλές ακμής.

Η εριταδενίνη και η β-γλυκάνη στα μανιτάρια Shiitake έχουν ιδιότητες μείωσης του λίπους, στη μείωση της πρόσληψης τροφής και στην αύξηση του κορεσμού .

Χρήση

Μπορείτε να μαγειρέψετε shiitake όπως θα κάνατε οποιοδήποτε άλλο μανιτάρι. Σε αυτή τη μορφή τους είναι ακόμη πιο βολικά γιατί εκτός της μαγειρικής όπως σε πιάτα ζυμαρικών ή τηγανητές πατάτες ή για να φτιάξετε μια γευστική σούπα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην καθημερινότητα ώστε να αποκομίσουμε όλα τα οφέλη τους. Προσθέστε νερό για να δημιουργήσετε ένα παραδοσιακό τσάι ή ανακατέψτε το σε μαγειρευτά, σούπες ή smoothies, χυμούς, ακόμη και στον καφέ σας! Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν επίσης πολύ ωραίες συνταγές για γλυκά ή άλλα εδέσματα. Ψάξτε το!

Προτ.Δοσολογία

Συνίσταται ½ κουταλάκι του γλυκού (2g) σκόνη μανιταριού Shiitake καθημερινά. 

Κριτικές
Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.
 

Το Shiitake μπορεί να προκαλέσει κάποιες παρενέργειες, όπως δερματικά εξανθήματα. Το εκχύλισμα Shiitake μπορεί επίσης να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα και αυξημένη ευαισθησία στο ηλιακό φως.

Σχετικά προϊόντα

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα
Το προϊόν προστέθηκε

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας.