αμανίτης ο καισαρικός
αμανίτης ο καισαρικός

αμανίτης ο καισαρικός

012-550
7,75 €

(7,75 € 50 gr)

με ΦΠΑ Χρόνος παράδοσης προϊόντων χωρίς στοκ που επιτρέπονται οι προ-παραγγελίες

Φθινοπωρινό και εξαιρετικά σπάνιο άγριο μανιτάρι, κυκλοφορεί μόνο φρέσκο και σε πολύ μικρή ποσότητα. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό, φυτικές ίνες και η χαμηλή σε θερμίδες, υδατάνθρακες και νάτριο τα καθιστά ιδανική τροφή για διαβητικούς, υπερτασικούς, άτομα με αυξημένη χοληστερόλη αλλά και άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος. 

Περιγραφή

Κοινές ονομασίες: Αυγό, Κοκκινούσκα, Κοκκινομανίταρο ή Νερατζάκι. Είδος μανιταριού πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ιδιαίτερα νόστιμο με γεύση που θυμίζει φουντούκι. Φθινοπωρινό και εξαιρετικά σπάνιο άγριο μανιτάρι, κυκλοφορεί μόνο φρέσκο και σε πολύ μικρή ποσότητα. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό, φυτικές ίνες και η χαμηλή σε θερμίδες, υδατάνθρακες και νάτριο τα καθιστά ιδανική τροφή για διαβητικούς, υπερτασικούς, άτομα με αυξημένη χοληστερόλη αλλά και άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος. Περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ, σίδηρο αλλά και τη βιταμίνη D η οποία βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου.

Τα μανιτάρια του Καίσαρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνταγές με ζυμαρικά, σαλάτες, ρύζι ή ριζότο, μαγειρευτά και μπορούν να ψηθούν στη σχάρα, στο φούρνο, ψητά, βραστά ή στο τηγανητά. Επίσης τρώγονται συνήθως ωμά, κομμένα σε λεπτές φέτες και ελαφρά λουσμένα με ελαιόλαδο ή χυμό λεμονιού ή καιξύδι. Συνδυάζονται με άλλα λαχανικά ή χρησιμοποιούνται ως γέμιση για ραβιόλια, τορτελίνια ή άλλες ιταλικές συνταγές. Στην Ιταλία, όπου είναι εξαιρετικά δημοφιλή, είναι γνωστά ως «ovoli funghi». 

Κριτικές
Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Σχετικά προϊόντα

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα
Το προϊόν προστέθηκε

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας.