βασιλομανίταρα ή porcini
βασιλομανίταρα ή porcini
βασιλομανίταρα ή porcini
βασιλομανίταρα ή porcini

βασιλομανίταρα ή porcini

012-553
4,80 €

(4,80 € 25 gr)

με ΦΠΑ Χρόνος παράδοσης προϊόντων χωρίς στοκ που επιτρέπονται οι προ-παραγγελίες

 Τα μανιτάρια αυτά σε αποξηραμένη μορφή διατηρούν δυνατά αρώματα δάσους και φουντουκιού για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μέγεθος

Περιγραφή

Τα περισσότερα από τα εδώδιμα μανιτάρια του γένους Boletus όπως το B. edulis, B.aereus, B. pinophilus, B. reticulatus κτλ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα και χαρακτηρίζονται ως κορυφαία φαγώσιμα είδη με εξαιρετικά αρώματα και νοστιμιά. Είναι μανιτάρια τα οποία είναι αδύνατο να καλλιεργηθούν λόγω των ιδιαίτερων μυκορριζικών σχέσεων που αναπτύσσουν με δένδρα όπως τα έλατα και οι καστανιές. Τα μανιτάρια αυτά σε αποξηραμένη μορφή διατηρούν δυνατά αρώματα δάσους και φουντουκιού για μεγάλο χρονικό διάστημα. 100gr αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι έχουν μόνο 26 θερμίδες και 0 γρ. λίπους.
Εκατό γραμμάρια μανιτάρια πορτσίνι έχουν 3 g πρωτεΐνης. Καλό θα ήταν να καταναλώνουμε 0,8 γρ. πρωτεΐνης για κάθε κιλό σωματικού βάρους. Αυτό σημαίνει ότι ένα 130-lb. γυναικών απαιτεί 47,37 g πρωτεΐνης. 100 gr ικανοποιoύν 5% των αναγκών της βιταμίνης Α και 10% της βιταμίνης C και το 2% των ημερήσιων αναγκών ασβεστίου, 8 % σε σίδηρο.
Προειδοποίηση: Με 484 mg καλίου/100 γρ μανιτάρια porcini θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για τους ασθενείς με προχωρημένη νεφρική νόσο και για άλλα άτομα που πρέπει να περιορίσουν κάλιο τους.

Τα βασιλομανίταρα ή αλλιώς porcini είναι ένα από τα αγαπημένα της γαλλικής και ιταλικής κουζίνας. Έχουν απαλή υφή και μια πικάντικη του"δάσος" γεύση. Γενικά τα αποξηραμένα μανιτάρια έχουν μια πολύ πιο έντονη γεύση από τα φρέσκα. Όταν πρόκεται για μαγειρική τα μουλιάζουμε σε πολύ ζεστό νερό για 20 λεπτά περίπου. Ιδανικά για σούπες, βραστά, σάλτσες και ζυμαρικά, κρέας και πουλερικά, μαζί με το υγρό που τα μουλιάσατε.

Μια γρήγορη συνταγή με μανιτάρια, τυρί και γεμιστές πατάτες:

Θα χρειαστείτε,
1 πακέτο μικρές πατάτες (baby)
2 κ.σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 πακέτο μανιτάρια porcini ή Shittake,ψιλοκομμένα και αφού τα έχετε μαλακώσει όπως αναφέραμε παραπάνω.
2 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (φρέσκο ή αποξηραμένο)
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι (δοκιμάστε το μαδαγασκάρης)
1/2 - 1 φλιτζάνι τριμμένο blue cheese ή μοτσαρέλα ή ελβετικό τυρί
Φρέσκα βότανα για γαρνιτούρα (προεραιτικά)

Μαγειρέψτε αρχικά τις πατάτες, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Έπειτα κόψτες τις στην μέση, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω) και βάλτε τις σε ένα ταψάκι. Προθερμάνετε το φούρνο για ψήσιμο στους 260 βαθμούς. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρό σας και σοτάρετε τα μανιτάρια για 3 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί, το σχοινόπρασο, και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει παχύρευστο (να εξατμιθεί τελείως το υγρό). Πάρτε με ένα κουτάλι αυτό το μίγμα και βάλτε το στην κορυφή της κάθε πατάτας. Πασπαλίζουμε με τυρί και τοποθετούμε στο φούρνο ίσα ίσα μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και καλή σας όρεξη!!

Κριτικές
Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Σχετικά προϊόντα

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα
Το προϊόν προστέθηκε

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας.