Βενζόη σουμάτρας - ρετσίνι
Βενζόη σουμάτρας - ρετσίνι
Βενζόη σουμάτρας - ρετσίνι

Βενζόη σουμάτρας - ρετσίνι

050-825
24,00 €

(10,83 € 50 gr)

με ΦΠΑ Χρόνος παράδοσης προϊόντων χωρίς στοκ που επιτρέπονται οι προ-παραγγελίες

Η βενόζη σουμάτρας είναι μια φυσική ρητίνη τσίχλας ή, πιο σωστά, μια «ρετσίνη βαλσαμικου». Η μυρωδιά είναι ευχάριστη, σαν γλυκό βαλσάμικο με μια ξεχωριστή νότα βανιλίας. Η βενζόη είναι ένα κοινό συστατικό στην παρασκευή θυμιάματος και στην αρωματοποιία λόγω του γλυκού αρώματος που μοιάζει με βανίλια και των σταθεροποιητικών ιδιοτήτων της. Χρησιμοποιείται επίσης σε ανάμεικτους τύπους ιαπωνικού θυμιάματος, ινδικού θυμιάματος, κινέζικου θυμιάματος (γνωστό ως Anxi Xiang) και Papier d'Arménie καθώς και σε ξυλάκια θυμιάματος.

Μέγεθος

Περιγραφή

Βοτανική ονομασία: Styrax Tonkynensis

Η βενόζη σουμάτρας είναι μια φυσική ρητίνη τσίχλας ή, πιο σωστά, μια «ρετσίνη βαλσαμικου».

Η ρητίνη λαμβάνεται από ενα μικρό δέντρο, Styrax Tonkinensis, ιθαγενές της Ινδοκίνας. Το ρετσίνι ρέει από πληγές στο φλοιό και στο εξωτερικό ξύλο του δέντρου όπου οι τομές γίνονται σκόπιμα.

Η μυρωδιά είναι ευχάριστη, σαν γλυκό βαλσάμικο με μια ξεχωριστή νότα βανιλίας. Η βενζόη είναι ένα κοινό συστατικό στην παρασκευή θυμιάματος και στην αρωματοποιία λόγω του γλυκού αρώματος που μοιάζει με βανίλια και των σταθεροποιητικών ιδιοτήτων της. Χρησιμοποιείται επίσης σε ανάμεικτους τύπους ιαπωνικού θυμιάματος, ινδικού θυμιάματος, κινέζικου θυμιάματος (γνωστό ως Anxi Xiang) και Papier d'Arménie καθώς και σε ξυλάκια θυμιάματος.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η βενζόη της Σουμάτρας (Styrax benzoin και Styrax paralleoneurus) χρησιμοποιείται συνηθέστερα σε φαρμακευτικά παρασκευάσματα. Η Ρητίνη Βενζόης έχει αντισηπτικές, διουρητικές και αποχρεμπτικές ιδιότητες. Απορροφάται γρήγορα όταν λαμβάνεται εσωτερικά και δρα ως ανθρακικό. Είναι πολύ αποτελεσματικό για τη θεραπεία της συμφόρησης σε βρογχίτιδα, άσθμα και λαρυγγίτιδα καθώς και αλλεργίες. Είναι γνωστό ότι απομακρύνει τη συμφόρηση με ευκολία παρέχοντας γρήγορη ανακούφιση. Είναι πιο αποτελεσματικό όταν εισπνέεται μαζί με ατμό ως βάμμα. Χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και της ουρικής αρθρίτιδας.

Η Ρητίνη βενζοΐνης είναι ευεργετική για την κυκλοφορία του αίματος, ρυθμίζει τον καρδιακό παλμό και τονώνει την καρδιά. Εφαρμόζεται εξωτερικά παρέχει ανακούφιση για μια σειρά από δερματικά προβλήματα όπως κνησμό, έκζεμα, ερυθρότητα και ερεθισμούς.

Συνιστάται μόνο για εξωτερική χρήση.

Κριτικές
Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Σχετικά προϊόντα

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα
Το προϊόν προστέθηκε

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας.