λιναρόπορος καφέ κοπανιστός

λιναρόπορος καφέ κοπανιστός

050-524
1,80 €

(1,80 € 100 gr)

με ΦΠΑ Χρόνος παράδοσης προϊόντων χωρίς στοκ που επιτρέπονται οι προ-παραγγελίες

Ο λιναρόσπορος εμπλουτίζει το διαιτολόγιό μας με πολύτιμες διαιτητικές ίνες..

Μέγεθος

Περιγραφή

Μια υπετροφή από αρχαιοτάτων χρόνων...Ξεκινώντας με την θρεπτική αξία του λιναρόσπορου να σημειωθεί οτι ειναι μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών και μαγνησίου. Πλούσιο σε φολικό οξύ και βιταμίνη Β-6 και ιχνοστοιχεία. Γνωστό κυρίως για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες και την μεγάλη περιεκτικότητα σε ω3. Αυτό τον καθιστά ιδανική τροφή για όσους δεν τρώνε ψάρια όπως χορτοφάγοι.

Ο λιναρόσπορος εμπλουτίζει το διαιτολόγιό μας με πολύτιμες διαιτητικές ίνες που μειώνουν την χοληστερίνη στο αίμα, καταπολεμούν την δυσκοιλιότητα, ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και βοηθούν στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2.

Ασθμα: Η περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο βοηθά τα άτομα με άσθμα κρατώντας τους αεραγωγούς ανοιχτούς.

Γυναίκα: Η κατανάλωση λιναριού επιδεικνύουν έντονη προστατευτική δράση ενάντια στον καρκίνο του μαστού, καθώς επίσης σταθεροποιούν τον κύκλο της περιόδου. βοηθά επίσης πολύ σε δερματικά προβλήματα όπως η ακμή, τα εκζέματα, την ψωρίαση, την ξηροδερμία κτλπ.

Διαβήτης: Τα ω3 που περιέχονται στο λινάρι είναι απαραίτητα για την δημιουργία εύκαπτων κυτταρικών μεμβρανών, με αποτέλεσμα όσοι πάσχουν να μπορούν να ανταποκρίνονται καλύτερα την ινσουλίνη και την απορόφηση γλυκόζης.

Φλεγμονές: Τα ω3 λιπαρά οξέα του λιναρόσπορου χρησιμοποιούνται από το σώμα για την παραγωγή ορισμένων τύπων προσταγλαδινών που λειτουργούν ως ορμόνες με αντιφλεγμονώδη δράση σε καταστάσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, οι ημικρανίες, η οστεοπόρωση και το άσθμα.

Ρύθμιση αρτηριακής πίεσης: Τα ω3 που λαμβάνουμε από τους ξηρούς καρπούς και σπόρους έχουν την ιδια επίδραση με τα λιπαρά οξέα που λαμβάνουμε από τα ψάρια.

Τέλος μελέτη που έγινε σε άτομα με υψηλή χοληστερίνη έδειξε ακριβώς τα ίδια μεγέθη μείωσής της από αυτούς που ακολουθούσαν φαρμακευτική αγωγή με στατίνες και από αυτούς που κατανάλωναν λιναρόσπορο.

Μια καθημερινή συνήθεια στην διατροφή μας λοιπόν θα μπορούσε να αποτελέσει αυτός ο σπόρος. Με ποιον τρόπο?

Επειδή το λινάρι έχει πολύ σκληρό περίβλημα και ο οργανισμός δεν μπορεί εύκολα να τον διασπάσει και να αποροφήσσει τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται σε αυτόν, καλό θα ήταν να τους βάλουμε από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάζουν σε νερό (ίσως μαζί και με αποξηραμένα φρούτα όπως δαμάσκηνα, σύκα, βερύκοκα) και το πρωί να είναι μια υπέροχη κομπόστα έτοιμη για πρωινό. Ένας άλλο τρόπος είναι το άλεσμα των σπόρων, απλά δεν διαρκεί πολύ η ζωή τους επομένως αλέθουμε μόνο την ποσότητα που θέλουμε να καταναλώσουμε και την προσθέτουμε σε χυμούς, δημητριακά ή σαλάτες.

Tips: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν υποκατάστατο του ασπραδιού του αυγού για γλυκά, μπισκότα, κεικ κτλ. Δοσολογία: 1κουταλιά της σούπας αλεσμένου λιναρόσπορου με 3 κουταλιές της σούπας νερό έναντι κάθε ασπραδιού που χρειαζόμαστε.

Αντενδείξεις: Άτομα με ευαίσθητο έντερο ή το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου θα πρέπει να εισάγουν σιγά σιγά στην καθημερινή του διατροφή πολύ μικρές ποσότητες λιναριού αυξάνοντάς τες σταδιακά.

Η διαφορά μεταξύ χρυσού και καφέ λιναρόσπορου στην ουσία είναι μόνο στην λίγο πιο έντονη γεύση του πρώτου.Καλό είναι να χρησιμοποιούνται εναλλάξ.

Κριτικές
Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Σχετικά προϊόντα

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα
Το προϊόν προστέθηκε

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας.