Get Easter Ready! Προτάσεις για αυγά, μαγειρίτσα, τσουρέκι & ροφήματα.

Πλησιάζοντας στις ημέρες του Πάσχα, σας έχουμε μικρές προτάσεις για αυγά, τσουρέκια, σούπες και χωνευτικά ροφήματα!

Ριζάρι (Rubia tinctorum), Madder root

Είναι φυτό γνωστό για τις βαφικές του ιδιότητες από τα αρχαία χρόνια. Έχει χρησιμοποιηθείς στην βαφή υφασμάτων αφού δίνει φυσικό πορτοκαλί έως κόκκινο σκούρο χρώμα. Τα τελευταία χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί ως φυσική βαφή των πασχαλινών αυγών.

Συνταγή για κόκκινα αυγά  (τα 50γρ. περίπου για 40 αυγά)

Βράζουμε νερό, ξύδι & Ριζάρι για 20' και αφήνουμε το  υγρό να κρυώσει.

Κατόπιν σουρώνουμε* και ρίχνουμε  μέσα προσεκτικά τα αυγά για να τα βράσουμε.

Αφήνουμε  τα αυγά στο νερό μέχρι να δούμε ότι πήραν το χρώμα που θέλουμε.

ΜΑΧΛΕΠΙ

Το μαχλέπι, είναι ο σπόρος του φυτού Prunus Mahaleb, ένα είδος κερασιάς. Περιέχει κουμαρίνη, που είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές και αντι-ερεθιστικές της ιδιότητες. Χρησιμοποιείται ως αρωματικό για τσουρέκια και κουλούρια, ενώ έχει και αποχρεμπτικές ιδιότητες.

Μείγμα για αρωματικά τσουρέκια 

Χειροποίητο δικό μας μοσχοβολιστό μείγμα για πεντανόστιμα τσουρέκια! Φυσικά με πρωταγωνιστή μαχλέπι υψηλής ποιότητας, κάρδαμο σκόνη, ελληνική μαστίχα Χίου και δικά μας πορτοκάλια τριμμένα. 

Εκτός από το τσουρέκι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μπισκότα, κέικ με ξηρά φρούτα, βασιλόπιτες αλλά και κρέμες βανίλια. Η ιδανική δοσολογία σε ζύμες είναι περίπου 1,5 κουταλάκι του γλυκού για 700γρ αλεύρι. 

Ρετσίνια για κάψιμο.

Καθαρά ρετσίνια για καθαρισμό του χώρου μέσα απο ιεροτελεστίες που συνοδεύουν άκρως τα πασχαλινά έθιμα. 

Μείγμα για όσπρια

Μικρές λεπτομέρειες που δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση και σπιρτάδα σε κλασικές συνταγές. 

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

"Ψάχνοντας στο διαδίκτυο θα βρείτε άπειρες συνταγές για μαγειρίτσα χωρίς κρέας με βάση τα μανιτάρια. Εμείς σας προτίνουμε κανθερέλλες και porcini τα οποία μπορείτε να προσθέσετε και σε φρέσκα λευκά μανιτάρια. 

Τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται στην κάθε συνταγή διαφέρουν και αποτελούν καθαρά δική σας επιλογή αν εξαιρέσουμε το πιπέρι, τον άνιθο, κρεμμύδια, μαρούλι που οι περισσότερες συνταγές χρησιμοποιούν. 

Δοκιμάστε επίσης σαν μπαχαρικό τον λευκό κουρκουμά με απίστευτο άρωμα μεταξύ τζίντζερ και μάνγκο. Η δική μας πρόταση εδώ αφορά και το μείγμα 7 λαχανικών αντί για κύβο για επιπλέον άρωμα και γεύση. 

Κρύο ρόφημα χωνευτικό

"Ένα ποτό από μόνο του αυτό το υπέροχο ντελικάτο μείγμα Πράσινου βιολογικού τσάι με αγγούρι και lime.

Σβήνει τη δίψα, με εξαιρετική γεύση και πολλά οφέλη που το προσδίδουν τα μοναδικά του συστατικά.. Ελαφριά γεύση με νότες φρούτων και επιπλέον βότανα όπως ο βασιλικός, ο δυόσμος, μήλο, λεμονόχορτο και φύλλα βατόμουρου. Προσθέστε πάγο, δύο φύλλα δυόσμου και μια φέτα λεμόνι και απολαύστε!"

Καλές Γιορτές!

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα
Το προϊόν προστέθηκε

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας.