άρνικα montana
άρνικα montana

άρνικα montana

030-170
62,00 €

(62,00 € 100 γρ)

με ΦΠΑ Χρόνος παράδοσης προϊόντων χωρίς στοκ που επιτρέπονται οι προ-παραγγελίες

Ολόκληρο το φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο ή αποξηραμένο για την παρασκευή τοπικών σκευασμάτων, όπως ένα εγχυμένο λάδι, αλοιφή ή βάμμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξωτερικά ως λιπαντικό.

Περιγραφή

Λατινική ονομασία Arnica montana

Μέρος που χρησιμοποιείται Ρίζα, λουλούδια

Η άρνικα είναι μέλος μιας από τις μεγαλύτερες οικογένειες φυτών. H Arnica montana, έχει έχει γίνει ένα από τα πιο γνωστά βότανα όχι μόνο της οικογένειας των Asteraceae, αλλά και του πολύ μεγαλύτερου φυτικού βασιλείου. 

Μια έρευνα αγοράς που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία έδειξε ότι σχεδόν όλα τα προϊόντα άρνικας στην αγορά περιείχαν πιθανώς μεξικάνικη άρνικα (φτηνότερη), με μια εκτίμηση του 2009 που έδειξε ότι περίπου το 96% της άρνικας που καταναλώθηκε ήταν μεξικάνικη άρνικα και λιγότερο από το 4% ήταν A. Montana που αυτή μας ενδιαφέρει.

Η άρνικα Montana είναι «μία από τις καλύτερες εξωτερικές θεραπείες για τοπική θεραπεία, και το κεταξοχήν βότανο όταν πρόκειται για τη θεραπεία από μώλωπες και διαστρέμματα» 

Τα τοπικά σκευάσματα άρνικας χρησιμοποιούνται επίσης για ποδόλουτρο ώστε να ανακουφίσει τον πόνο στα πόδια. Η εφαρμογή του βάμματος ή ελαίου στο τριχωτό της κεφαλής φημολογείται ότι αυξάνει την ανάπτυξη των μαλλιών και το φυτό χρησιμοποιείται επίσης για τη αλωπεκία που εμφανίζεται μετά από τραυματισμό ή ασθένεια που περιλαμβάνει το νευρικό σύστημα.

Συνολικά, οι περισσότεροι βοτανολόγοι συμβουλεύουν την αποφυγή της εσωτερικής χρήσης της άρνικας λόγω της τοξικότητας και των θεμάτων ασφαλείας της. Ολόκληρο το φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο ή αποξηραμένο για την παρασκευή τοπικών σκευασμάτων, όπως ένα εγχυμένο λάδι, αλοιφή ή βάμμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξωτερικά ως λιπαντικό. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε βάμμα εμποτίζοντας το ψιλοκομμένο φυτό σε τρεις φορές μεγαλύτερο όγκο αλκοόλης ή αιθανόλης για τουλάχιστον μια εβδομάδα και στη συνέχεια να στραγγιστεί. Το προκύπτον βάμμα λιπαντικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα και ελεύθερα για διαστρέμματα, πόνους στους μύες και φλεγμονώδεις αρθρώσεις. Επιπλέον,  εάν η χρήση αυτού του βάμματος έχει ως αποτέλεσμα μικρό ερεθισμό του δέρματος, η αραίωσή του με ίση ποσότητα νερού θα βοηθήσει στον μετριασμό της ευαισθησίας. Επιπλέον, μπορεί κανείς να παρασκευάσει ένα απλό έγχυμα τσαγιού με τις ανθισμένες κορυφές, το οποίο είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο τοπικό σκεύασμα για τον πόνο στις αρθρώσεις. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η χρήση του τσαγιού θεωρείται μη ασφαλής και πολύ ισχυρή για εσωτερική χρήση, προκαλώντας φουσκάλες στον εντερικό βλεννογόνο εάν καταναλωθεί (Moore, 2003).

Άλλες ενδείξεις για την ομοιοπαθητική άρνικα περιλαμβάνουν μητρορραγία, μώλωπες μετά τον τοκετό ή έντονους μετέπειτα πόνους, μαστίτιδα από τραύμα κα

Δόση για ενήλικες

Μόνο τοπική χρήση. όχι για εσωτερική χρήση παρά μόνο σε ομοιοπαθητικά σκευάσματα.

Κομπρέσες:  Βράζετε 2 κ.γλυκού αποξηραμένο βότανο σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό, αφήνετε να κρυώσει και χρησιμοποιήστε το τοπικά.

Βάμμα: Συνδυάστε 1 μέρος βάμματος φρέσκου βοτάνου ή αποξηραμένου βοτάνου με 1-2 μέρη νερού για εξωτερική χρήση.

Ασφάλεια

Ενώ η άρνικα δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε ανοιχτά τραύματα, θεωρείται ασφαλής για εξωτερική χρήση. Η άρνικα δεν πρέπει να λαμβάνεται εσωτερικά λόγω της τοξικότητας Ωστόσο, η ομοιοπαθητική άρνικα δεν ακολουθεί αυτούς τους ίδιους περιορισμούς και θεωρείται ασφαλής για εσωτερική χρήση. 

Κριτικές
Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Σχετικά προϊόντα

Το προϊόν προστέθηκε στα αγαπημένα
Το προϊόν προστέθηκε

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας.